Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016 18:23

ΣΤΙΒΟΣ: Σε ανοδική πορεία η Ολυμπιάδα Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Να δώσει συνέχεια στην ανοδική πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια θα προσπαθήσει και φέτος το τμήμα στίβου της Ολυμπιάδας Καλαμάτας, το οποίο θα λειτουργήσει για 10η συνεχόμενη σεζόν.

Προπονήτριες και αθλητές χθες το μεσημέρι έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του συλλόγου, όπου μίλησαν για την πετυχημένη περσινή σεζόν αλλά και τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου Τούλα Χατζηπαναγιώτου - η οποία είναι γνωστή από την πολυετή παρουσία της ως έφορος του σκακιστικού τμήματος του ΝΟΚ - ευχαρίστησε το προπονητικό τιμ για τις προσπάθειες του, τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου, τους γονείς των αθλητών για την στήριξη τους, τους χορηγούς του τμήματος αλλά και τα ΜΜΕ. Επισήμανε ότι οι χορηγοί δεν προσφέρουν χρήματα αλλά αθλητικό υλικό στην Ολυμπιάδα, στην οποία είναι προπονητές μόνο καθηγητές φυσικής αγωγής ή προπονητές με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ. Ενώ τόνισε πως οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 4-7 στο Δημοτικό Στάδιο.

Η υπεύθυνη προπονήτρια του αγωνιστικού τμήματος Γιώτα Τσιάλα αναφέρθηκε στις επιτυχίες της περσινής σεζόν, σε διασυλλογικά, περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Τόνισε πως τα αποτελέσματα των αθλητών και η βαθμολογία του συλλόγου αποδεικνύουν την ανοδική του πορεία. Κάλεσε τους γονείς να πάνε στο Στάδιο για να γνωρίσουν στα παιδιά τους τον στίβο ενώ ευχαρίστησε και τον Δήμο Καλαμάτας για την... ψυχολογική του υποστήριξη.

Η προπονήτρια της ακαδημίας Μαίρη Βυθούλκα σημείωσε πως η γνωριμία με το στίβο, η διασκέδαση και η γνώση των κανόνων σε ένα σύλλογο είναι οι κύριοι στόχοι εκμάθησης στα μικρά παιδιά. Εκανε ειδική αναφορά στον αθλητή Ανδρέα Στασινόπουλο λέγοντας πως είναι τιμή για το σύλλογο που έχει ένα αθλητή με ειδικές ικανότητες και κάλεσε τους γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ικανότητες να τα φέρουν στον αθλητισμό.

Η προπονήτρια της ακαδημίας Βάσω Θάνου κάλεσε τους γονείς να εμπιστευτούν στην Ολυμπιάδα τα παιδιά τους για να μάθουν από μικρά τα αγωνίσματα του στίβου.

Ενθουσιασμένοι οι αθλητές

Ενθουσιασμένοι από την ενασχόληση τους με το στίβο δήλωσαν και αθλητές του συλλόγου. 

Η Βασιλική Μπάρλα κάνει σφύρα και πάει 3η Γυμνασίου. Μάλιστα επειδή δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος προπόνησης στην Καλαμάτα, τρεις φορές την εβδομάδα προπονείται στην Μεγαλόπολη. Κάνει 6 χρόνια στίβο, και τόνισε πως χρειάζεται πρόγραμμα από κάθε αθλητή για να τα προλάβει όλα.

Η Αθηνά Καργάκου ασχολείται με το ύψος και πάει 1η Λυκείου. "Δοκιμάζουμε πολλά αθλήματα για να δούμε ποιο μας ταιριάζει. Αν σου αρέσει κάτι πας ευχάριστα στην προπόνηση και δεν το βλέπεις ως αγγαρεία όσο δύσκολο και αν είναι", τόνισε η νεαρή αθλήτρια.

Η Μαρία - Χριστίνα Διαμαντοπούλου κάνει 5 χρόνια στίβο και φέτος έτρεχε 150 μέτρα. Από την πλευρά της δήλωσε ενθουσιασμένη με το στίβο και κάλεσε τα παιδιά να γνωρίσουν τα αθλήματα του ενώ χαρακτήρισε "οικογένεια" την Ολυμπιάδα Καλαμάτας.

Ο Παναγιώτης Μαλαπάνης κάνει ένα χρόνο σφαίρα και δήλωσε επίσης πολύ ευχαριστημένος από τις προπονήσεις και τους αγώνες. 

Η Ξένια Κωνσταντοπούλου τρέχει 300 μέτρα και κάνει στίβο 7 χρόνια. "Δεν μπορώ να φανταστώ μια μέρα να μην πάω στο Στάδιο να τρέξω" δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως φετινός στόχος της είναι να πιάσει το όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. 

Τέλος, η Σοφία Μαραντου ασχολείται με το μήκος για 7 χρόνια και φέτος σκοπεύει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και σε άλλα αθλήματα.