Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016 18:02

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πρωτιά της Ασημάκου στο 4ο Serifos Sunset Race 2016

Γράφτηκε από τον
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πρωτιά της Ασημάκου στο 4ο Serifos Sunset Race 2016

 

Με την αθλήτρια του ΣΔΥΜ Γιώτα Ασημάκου να κατακτά την πρώτη θέση στις γυναίκες στα 10 χιλιόμετρα πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου στη Σέριφο το 4ο Serifos Sunset Race 2016, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και τη βοήθεια των εθελοντών και των τοπικών χορηγών.

Ένα 2ήμερο που είχε αθλητισμό με τρέξιμο στο ηλιοβασίλεμα με θέα τις όμορφες παραλίες του νησιού (Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Γάνεμα και  Κουταλά), κολύμπι στην παραλία του Αυλόμωνα και παιδικούς αγώνες. Η διοργάνωση ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε άλλη χρονιά

Οι δρομικοί αγώνες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, με παιδιά δημοτικού να τρέχουν τις δύο αποστάσεις (500 και 1χλμ), προσφέροντας όμορφες εικόνες στους θεατές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 20, 10 και 5 χιλιομέτρων σε απαιτητικές αλλά μοναδικής ομορφιάς διαδρομές και τερματισμό στην αμμουδιά της παραλίας της Βαγιάς.

Στα 20χιλ. πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 1:26:51, και στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Γιώτα Ασημακοπούλου με χρόνο 1:42:51.

Στα 10χλμ νικητές ήταν ο Χρήστος Κεχαγιάς με 42:40 στους άντρες και στις γυναίκες η Γιώτα Ασημάκου του Συλλόγου δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με χρόνο (50:09). 

Τον ΣΔΥΜ εκπροσώπησε στην διοργάνωση και ο Ξιάρχος. 

Στα 5χλμ την πρωτιά πήραν δύο αθλητές του ΑΟ Σερίφου, ο Φωκίων Γαβριήλ με χρόνο 22:24 στους άντρες και η Κωνσταντίνα Γαβριήλ με 24:39 στις γυναίκες. 

 

Την Κυριακή πήραν σειρά οι κολυμβητικοί αγώνες. Με τη μεγάλη δόξα της Ελληνικής Κολύμβησης, Βιβή Πρωτόπαπα, μόνιμη κάτοικο Σερίφου να δίνει την εκκίνηση για τις παιδικές διαδρομές. Στους ενήλικες είχαμε δύο αγώνες του ενός και των τριών χιλιομέτρων με μεγάλη συμμετοχή από σπουδαίους αθλητές και υπέροχες εικόνες μέσα και έξω από τη θάλασσα.