Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2016 14:18

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Επιτυχίες του ΝΟΚ στο Γύθειο

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Επιτυχίες του ΝΟΚ στο Γύθειο

 

Στους διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας Optimist με την επωνυμία «Γύθειο 2016», που έγιναν στις 22-23 Οκτωβρίου στη Λακωνία, έλαβε μέρος ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας και κατάφερε και πάλι να διακριθεί.

Συγκεκριμένα, η Αγγελική Αδαμοπούλου και η Ξανθη Μαρισέλ κατέκτησαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία κοριτσιών και ο Γιώργος Λημνιός  τη 2η θέση στην κατηγορία αγοριών 11χρονα.

Επίσης η Μαρισέλ κατέκτησε και την 1η θέση στα κορίτσια 11χρονα.

Πολύ καλά στοιχειά επέδειξαν όλοι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στον προπονητή τους Παναγιώτη Λημνιό και απέδειξαν ότι με σκληρή δουλειά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Για το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας συμμετείχαν επίσης οι εξής αθλητές: Πατικοπούλου Άρτεμις, Πατικόπουλος Δημήτριος, Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Τσαπάρα Διονυσία, Σιαφακας Αλέξανδρος και Σιαφακας Αριστοτέλης.

Την αποστολή ακολούθησε και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και Έφορος Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιόνιων Νήσων Δημήτρης. Κακαλίκας.

Τους αγώνες που έγιναν για 15η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Λακωνίας σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία). Συμμετείχαν πέντε όμιλοι της Ν.Δ. Ελλάδας

(«Βιανδύνη» Ελιάς Λακωνίας, «Νέστωρ» Πύλου, ΝΑΣΚ «Αιόλου», Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και φυσικά του Ν.Ο. Λακωνίας) με 33 συνολικά σκάφη Την πρώτη ημέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες λόγω άπνοιας και καταιγίδας, την δεύτερη ημέρα έγιναν 4 ιστιοδρομίες με ήπιο άνεμο ανοικτά του λιμένα Γυθείου σε στίβο ολυμπιακού τραπεζίου.  Ο αγώνας διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, με δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επιδείξουν το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο και τον ευγενή συναγωνισμό που προϋποθέτει το άθλημα της ιστιοπλοΐας. 

 

Κατά την απονομή των επάθλων η Πρόεδρος του Ν.Ο. Λακωνίας Έλενα Σιάγκρη ευχαρίστησε τους αθλητές, τους συμμετέχοντες ομίλους, τους προπονητές και τους συνοδούς‐ γονείς και επισήμανε την εμπειρία  που απέκτησαν οι αθλητές με τη γνωριμία και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ομίλων και αθλητών.