Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 14:01

Οι πεζοπόροι του Ευκλή εξόρμησαν στην Kορινθία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Κορινθία εξόρμησαν την περασμένη Κυριακή τα μέλη του πεζοπορικού τμήματος του Ευκλή Καλαμάτας προκειμένου να επισκεφθούν την Αρχαία Κόρινθο και να πεζοπορήσουν στο Δάσος Μουγκοστού, μαζί με τους φίλους της Αθηναϊκής πεζοπορικής ομάδας ''Ορεινές Περιπλανήσεις''.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, η οποία ήταν μια σημαντική Πόλη-Κράτος της Αρχαίας Ελλάδας.

Οι περιηγητές του Ευκλή θαύμασαν τον επιβλητικό Ναό του Απόλλωνα, την Αγορά, το Ναό της Οκταβίας, το ''Βήμα του Αποστόλου Παύλου'', το Θέατρο και το Ωδείο.

Κατόπιν πεζοπόρησαν σε κυκλική διαδρομή στο δρυοδάσος Μουγκοστού στην Ορεινή Κορινθία, το οποίο ανακηρύχθηκε Αισθητικό δάσος το 1977.

 

Οι καλαματιανοί πεζοπόροι άφησαν την Κόρινθο με τις καλύτερες εντυπώσεις. "Το δρυοδάσος Μουγκοστού αξίζει κανείς να το επισκεφθεί. Η αρμονία των δέντρων, της φύσης και του υψόμετρου των 900 μ. είναι αυτά που σε κάνουν, να αφήσεις πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ