Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 20:04

Εκοψαν πίτα οι πεζοπόροι του Ευκλή

Γράφτηκε από τον
Εκοψαν πίτα οι πεζοπόροι του Ευκλή

Την περασμένη Κυριακή οι περιηγητές του πεζοπορικού τμήματος του Ευκλή, έκοψαν την πίτα τους στο Καρβέλι, στην πρόσφατα ανακαινισμένη Πολιτιστική αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων ''Η Παναγία η Σιδηρόπορτα''.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων Ιωάννης Ίσσαρης, τους ενημέρωσε για το ορεινό χωριό Καρβέλι και για τις δράσεις του Συλλόγου, πριν αρχίσει η πεζοπορία τους έως του Λαδά.

Η πεζοπορία ξεκίνησε από το Καρβέλι, έως το χωριό Λαδά και επιστροφή, στο δρόμο τους θαύμασαν το 2τοξο Λαδοκαρβελιώτικο γεφύρι.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαδά Μιχαήλ Αντωνόπουλος, όταν έφτασαν οι πεζοπόροι στο χωριό, τους ξενάγησε στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού και στο προσωπικό του Μουσείο, τους ενημέρωσε για την ''Κουτσαβίτικη φορεσιά'' και τους κέρασε ρακόμελο (καφτούρα) για να ζεσταθούν.

Με την επιστροφή τους στο Καρβέλι ο π. Ιωάννης Παρθένιος ευλόγησε την πίτα των πεζοπόρων και ακολούθησε γεύμα, προσφορά του Ευκλή προς όλους τους καλεσμένους και σαν μια μεγάλη ζεστή οικογένεια, διασκέδασαν οι συμμετέχοντες μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Φέτος το φλουρί της Αγιοβασιλόπιτας, το δώρο, το πρόσφερε ο Παναγιώτης Βεργετόπουλος (υπεύθυνος τμήματος ποδηλασίας του συλλόγου). Η τυχερή ήταν η Αντωνία Καπετανάκη.