Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 16:55

Οι πεζοπόροι του Ευκλή στα ''Μονοπάτια των Επαναστατών''

Γράφτηκε από τον

Στα ''Μονοπάτια των Επαναστατών'' περπάτησαν την περασμένη Κυριακή οι πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας. 

Συγκεκριμένα πήραν μέρος στην Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης προς τους Αλαγόνιους (Πισινοχωρίτες) Αγωνιστές του 1821, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Μαρδακίου Νέδουσας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν, όπως κάθε χρόνο με επιτυχία οι Τοπικές Κοινότητες και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών του Ταϋγέτου: Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας και Πηγών, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Με το πέρας της Εκδήλωσης οι περιηγητές του Ευκλή πεζοπόρησαν στα ''Μονοπάτια των Επαναστατών'' και συγκεκριμένα την διαδρομή από την Ιερά Μονή Μαρδακίου έως την τοποθεσία ''Λαγού Χάνι''.

Η διοίκηση του Ευκλή, η Νεδουσαία α' αντιπρόεδρος και έφορος δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου και ο έφορος πεζοπορίας Ανάργυρος Βλάχος, ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και το τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας, που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ευκλή.

Εξόρμηση στη Λακωνική Μάνη

Την προσεχή Κυριακή 26 Μαρτίου ο Ευκλής θα εξορμήσει στη Λακωνική Μάνη και συγκεκριμένα στην Αρεόπολη. Τα μέλη του θα πεζοπορήσουν στο Φαράγγι Μυλολάγκαδο και θα επισκεφθούν το Μοναστήρι της Παναγιάς της Σπηλαιώτισσας, από κοινού με την Αθηναϊκή Ομάδα ''Φύση και Περιπέτεια''.