Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 12:39

Με τη Μυρτώ στην Καλαμάτα το "Messinia Street Relays"

Γράφτηκε από τον

Μια τεράστια… αγκαλιά περιμένει τη Μυρτώ αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, όπου θα βρεθεί για τους αγώνες σκυταλοδρομίας με την ονομασία "Messinia Street Relays", που διοργανώνει το τμήμα στίβου του Ακρίτα Καλαμάτας, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, θα τρέξουν την Κυριακή από τις 10.30 το πρωί στο χώρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort" με σύνθημα "Τρέχουμε για την Μυρτώ". Θα προηγηθεί το Σάββατο, επίσης στο ξενοδοχείο "Elite" (6-8 μ.μ.) pasta party από το Μουσικό Σχολείο, αλλά και τον ΦΟΚ. Μια εκδήλωση με την παρουσία 60 παιδιών, που έχουν ετοιμάσει ζωγραφιές και τραγούδια για τη Μυρτώ, που δίνει καθημερινά μαζί με την οικογένειά της μεγάλο αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μέσω ειδικών θεραπειών στο κέντρο "Animus" στην Λάρισα. Η ζωή της Μυρτώς άλλαξε για πάντα το καλοκαίρι του 2012. Η απίστευτη περιπέτειά της στο νησί της Πάρου συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Πέντε χρόνια αργότερα τα φώτα έχουν σβήσει, αλλά ο αγώνας ζωής συνεχίζεται. Γι' αυτό και οι διοργανωτές αποφάσισαν να στηρίξουν την οικογένειά της και τα έσοδα από το διήμερο εκδηλώσεων, θα δοθούν για την αγορά φορητού μηχανήματος οξυγόνου, που τόσο έχει ανάγκη το άτυχο κορίτσι. Να σημειωθεί ακόμα ότι το Κέντρο "Διάπλαση" θα αναλάβει τη μεταφορά της Μυρτώς από και προς τη Λάρισα. Στους αγώνες θα βρεθούν και η Ολυμπιονίκης του ύψους Νίκη Μπακογιάννη, που θα έρθει για πολλοστή φορά σε εκδήλωση του Ακρίτα, καθώς επίσης και η Ολυμπιονίκης του ακοντισμού Μιρέλα Μανιάνι. 

Το κόστος για το pasta party είναι 5 ευρώ το άτομο και για τους αγώνες 3 ευρώ. 

Θα γίνουν αγώνες 4Χ50μ, 4Χ100μ, 4Χ500μ, 4Χ1.000μ. και 2 Χ2.000μ., ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια και μετάλλια. 

Η συνέντευξη Τύπου

Κάλεσμα στον κόσμο να δώσει δυναμικό "παρών" στις εκδηλώσεις απηύθυναν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο οι διοργανωτές. 

Η Αντωνία Μπούζα, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε ότι: "Πέρα από τον επαγγελματικό αθλητισμό που ψάχνει ρεκόρ και επιδόσεις, υπάρχει και ο αθλητισμός που σημαίνει συμμετοχή. Που βοηθά στην ευεξία του σώματος και θρέφει την ψυχή με αξίες και ιδανικά. Είναι ένας αγώνας καρδιάς και στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια του Ακρίτα. Σαν Περιφέρεια ενισχύουμε τον αθλητισμό και με μεγάλη χαρά καλούμε όλο τον κόσμο στη μεγάλη εκδήλωση για τη Μυρτώ". Ο έφορος του τμήματος στίβου του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος δήλωσε: "Είμαι ευτυχής που μια ιδέα, ένα όραμα, αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια, τους χορηγούς, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, τη "Διάπλαση" και άλλους φορείς. Θα είναι μαζί μας η Μυρτώ με την οικογένειά της. Το Μουσικό Σχολείο θα βρεθεί με 60 άτομα στο πάστα πάρτι. Εχουν δημιουργήσει τραγούδια ειδικά για τη Μυρτώ. Θέλουμε να βοηθήσουμε για να αγοράσει μια συσκευή οξυγόνου αξίας 3.000 ευρώ.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπέζο που μεσολάβησε για να έχει καλύτερη τιμή. Εχουν τυπωθεί 1.000 μπλουζάκια, 1.000 μετάλλια και 13.000 φυλλάδια".

Στον επίλογο ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε πάντως τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι αυτό το Σαββατοκύριακο γίνονται και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα, όπως το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3. "Λυπάμαι που την ίδια μέρα και ώρα γίνονται και άλλες εκδηλώσεις", είπε χαρακτηριστικά. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Γκούμας είπε: "Να συγχαρώ τον κ. Παπαδόπουλο και την κ. Μπούζα που εκπροσωπεί την Περιφέρεια. Είναι ένα γεγονός που στηρίζουμε απόλυτα και πρέπει και άλλοι επιχειρηματίες να βοηθήσουν. Ολοι κρύβουμε αισθήματα αλληλεγγύης. Είναι δεδομένη η στήριξη της εταιρείας μου και των συνεργατών μου. Θα είμαστε θετικοί και στο μέλλον. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνδράμουμε όλοι". Μάλιστα ο κ. Γκούμας αναφέρθηκε και στο Δήμο Καλαμάτας, που δεν χρηματοδοτεί τη διοργάνωση: "Θα επιθυμούσαμε να είναι πιο κοντά σε τέτοια γεγονότα ο Δήμος. Είναι πιο χρήσιμα από τις φιέστες. Δεν μπορεί να στέκεται σε κονδύλια, ενώ και άλλοι φορείς πρέπει να βρουν τρόπο να βοηθούν". 

Η Γεωργία Γεωργαρά από το ξενοδοχείο "Elite" τόνισε ότι: "Στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο αθλητισμός είναι σημαντικό κομμάτι για το "Elite". Στο παρελθόν έχουμε φιλοξενήσει ομάδες, σχολή ελεύθερης κατάδυσης, έκθεση ολυμπιακών κειμηλίων και τον Ακρίτα. Τα γήπεδα μπάσκετ και τένις επίσης είναι ανοιχτά. Θα είναι η τρίτη φορά που θα γίνουν στο ξενοδοχείο οι αγώνες. Το Σάββατο το προσωπικό θα δουλέψει αφιλοκερδώς για να μαγειρέψει".

Ο Βασίλης Κουτρούλης από τη "Διάπλαση" είπε: "Είμαστε περήφανοι και ευτυχισμένοι που στηρίζουμε το θεσμό, με τη μεταφορά της Μυρτώς από και προς τη Λάρισα με ασθενοφόρο. Ακόμα πολλοί εργαζόμενοι θα τρέξουν στον αγώνα.

 

Τέλος, ο διευθυντής το 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας Τάσος Αργυρόπουλος σημείωσε: "Είναι μια εκδήλωση, με κοινωνικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό χαρακτήρα. Τα παιδιά έχουν γράψει και ζωγραφίσει για τη Μυρτώ. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον αγώνα ζωής που κάνει".