Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 13:29

Διήμερο σκακιστικών εκδηλώσεων και βράβευση Καρέλια από τον ΝΟΚ και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από τον

Διήμερο σκακιστικών εκδηλώσεων, συνδιοργανώνουν την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτέρα, το Σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στο χώρο του ΝΟΚ και των Εκπαιδευτηρίων, με επίτιμο καλεσμένο τον Στάθη Καρέλια, ο οποίος και θα τιμηθεί από το ΝΟΚ.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή ο Ηλίας Κουρκουνάκης, διεθνής μετρ, επαγγελματίας δάσκαλος προπονητής σκακιού, παιδοψυχολόγος και συγγραφέας σκακιστικών βιβλίων, θα μιλήσει στα παιδιά με θέμα "Σκακιστική σκέψη και ανάπτυξη του χαρακτήρα". 

Η διάλεξη θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Θα ακολουθήσει διάλογος με τον κ. Κουρκουνάκη και στις 8.15. οι διοργανωτές θα βραβεύσουν τον Στάθη Καρέλια,

Πριν τη διάλεξη, θα γίνουν στις 5.30 μ.μ. αγώνες επίδειξης σιμουλτανέ για παιδιά από τον Η. Κουρκουνάκη και τον Θοδωρή Τσεκούρα.

Τη Μ. Δευτέρα από τις 9.30 το πρωί ο κ. Κουρκουνάκης θα κάνει σεμινάριο στην αίθουσα στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.  Τις εκδηλώσεις,  που τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας, υποστηρίζουν το ΙΕΚ Ορίζων και οι Γραφικές Τέχνες Γιώργος Δικαίος Α.Ε., 

Η συνέντευξη Τύπου

Για το διήμερο των σκακιστικών εκδηλώσεων μίλησαν χθες η έφορος του τμήματος σκάκι του ΝΟΚ Τούλα Χατζηπαναγιώτου - Τσιάλα και ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς. 

" Για τις 9 και 10 Απριλίου έχουμε ετοιμάσει σεμινάριο, ώστε τα παιδιά να εμπλουτίσουν τις σκακιστικές τους γνώσεις. Θα διδάξει ο διεθνής μετρ Ηλίας Κουρκουνάκης.  Κάναμε και πέρυσι προσπάθεια γι' αυτό το σεμινάριο,  αλλά για οργανωτικούς και κυρίως οικονομικούς λόγους δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ο κόσμος να το απολαύσει"", δήλωσε αρχικά η κ. Χατζηπαναγιώτου - Τσιάλα και πρόσθεσε: " Εχουμε τη χαρά και την τιμή να γίνει στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, η διάλεξη του κ. Κουρκουνάκη την  Κυριακή για ένα πολύ σημαντικό θέμα για παιδιά, γονείς και ενήλικες, ενώ επίτιμος καλεσμένος θα είναι ο κ. Στάθης Καρέλιας που θα τιμηθεί από το ΝΟΚ". 

Η Χατζηπαναγιώτου - Τσιάλα ευχαρίστησε ακόμα όσους στηρίζουν τη διοργάνωση και περιμένει από τα παιδιά να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

 

Από την πλευρά του ο  Φώτης Μπουγά είπε ότι: "Χαιρόμαστε που βοηθάμε. Το σκάκι βοηθά στη σκέψη και στο χαρακτήρα και είναι καλό να μπει και στα σχολεία. Οσοι ασχολούνται έχουν πειθαρχημένη σκέψη και  κίνητρο να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν. Χαιρόμαστε ακόμα  που θα τιμηθεί στις εγκαταστάσεις μας ο κ. Καρέλιας. Θα υπάρχει στο τέλος και μπουφές, που θα είναι μεσσηνιακός και πρωτότυπος".