Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2017 12:17

ΑΙΟΛΟΣ: Τίμησε και φέτος τη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια

Γράφτηκε από τον

 

Με ιστιοπλοϊκό τριήμερο ο Ν.Α.Σ. Καλαμάτας “Αίολος” τίμησε για 18η χρονιά την μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Α. Καρέλια.

Οι φετινοί αγώνες έγιναν από 3 έως 5 Ιουνίου με 9 σκάφη και 80 ιστιοπλόους από ΝΟΚ, Αίολο και ΙΟΝΕ στα σκέλη Καλαμάτα - Κορώνη, Κορώνη - Φοινικούντα και Φοινικούντα - Καλαμάτα.  Πρώτο στη γενική βαθμολογία ήταν το σκάφος "Blue Line" (Αίολος), δεύτερο το "Τόλμη" (ΙΟΝΕ) και τρίτο το "Σπ.  Κωστόπουλος "(ΝΟ Καλαμάτας). Η απονομή των επάθλων έγινε την Τετάρτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Αίολου, στον προλιμένα Καλαμάτας.

Πριν την απονομή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γεωργίου Α. Καρέλια. 

Στη συνέχεια ο παλιός πρόεδρος του Αίολου Τάκης Δρακόπουλος έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Στάθη Καρέλια λέγοντας ότι κατά 80% η ιστιοπλοΐα στην πόλη κινείται με την βοήθεια της οικογένειας Καρέλια.

Ο Στάθης Καρέλιας σημείωσε ότι το τριήμερο γίνεται αποκλειστικά με πρωτοβουλία του Αίολου και ευχήθηκε η πορεία του αθλήματος να είναι ανάλογη με την ανάπτυξη που αναμένεται να υπάρξει. Πρόσθεσε ότι η δυσκολία στο εγχείρημα είναι να βρεθούν ικανοί άνθρωποι, να το αγαπήσουν και να έχουν θέληση. Εκανε ιδιαίτερη μνεία στον Τάκη Δρακόπουλο για την διαπαιδαγώγηση, λέγοντας ότι εκτός από ακέραιος άνθρωπος, ήξερε με ποιον τρόπο θα μιλήσει στα νέα παιδιά που πλάθουν χαρακτήρα. 

Στον επίλογό του ευχήθηκε καλύτερες καιρικές συνθήκες στα επόμενα τριήμερα. 

Ο νυν πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής δήλωσε ότι είναι μια μέρα μνήμης για έναν άνθρωπο που στήριξε με πάθος το άθλημα και τα παιδιά του συνεχίζουν το όραμά του. 

Στη μεγάλη προσφορά της οικογένειας Καρέλια σε όλα τα επίπεδα στάθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας ακόμα ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις διοργανώσεις της ιστιοπλοΐας.  

Εκ μέρους του μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς μετέφερε τις ευλογίες και την αγάπη της Εκκλησίας στους αγωνιζόμενους και τόνισε επίσης την προσφορά της οικογένειας Καρέλια στην κοινωνία, ενώ ευχήθηκε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν από πυρκαγιά στο εστιατόριο του ΝΟΚ. 

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Μπασακίδης μετέφερε τα συγχαρητήρια του δημάρχου και την αγωνία για το μέλλον των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, λέγοντας πως ό,τι προκύψει με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης θα είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη και τους ομίλους. Ο λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος Αντώνης Δουμάνης συνεχάρη την οικογένεια Καρέλια και τους ομίλους για τους αγώνες και είπε ότι το Λιμεναρχείο θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια. 

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησαν οι απονομές, με τον Στάθη Καρέλια και τη σύζυγό του Σύλβια να βραβεύουν τους νικητές της γενικής βαθμολογίας. Την παράσταση έκλεψε ο μόλις 2… μηνών Παναγιώτης Δρακόπουλος, εγγονός του παλιού προέδρου Π. Δρακόπουλου που ήταν στο πλήρωμα του "Blue Line", που κέρδισε και το επαμειβόμενο κύπελλο. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο Χ. Βγενής έδωσε δίπλωμα στον Γιάννη Αθανασόπουλο για την πρόσφορά του στους αγώνες και στον μικρό Κώστα Αδαμόπουλο που κέρδισε το διαγωνισμό κόμπων.

Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία:

Γενική βαθμολογία

1."Blue Line" (Αίολος). Κυβερνήτης: Γιώργος Δρακόπουλος. Πλήρωμα: Γιάννα Σιψά, Παναγιώτης τζούνιορ Δρακόπουλος, Αγγελική Λάππα, Πέτρος Τουργαϊδης, Ειρήνη Ψαρρά, Νατάσα Δουράλα, Πέτρος Κόλλιας,   Simgrit Kont, Μιλτιάδης Παυλόπουλος, Αλέξανδρος Ανδρώνης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Ευγενία Αννούση, Σωτηρία Κατσά, Δημήτρης Γαϊτάνης.

2. "Τόλμη"  (ΙΟΝΕ). Κυβερνήτης: Γιάννης Σαραντόπουλος. Πλήρωμα. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Μάρθα Σινάπη, Κώστας λημνιός, Γιώργος Γεωργούλης.

3. "Σπύρος  Κωστόπουλος" (ΝΟ Καλαμάτας). Κυβερνήτης Επαμεινώνδας Σκαρπαλέζος. Πλήρωμα: Δημήτρης Ηλιόπουλος, Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος, Κώστας Μαθιόπουλος, Ρεβέκκα Σκαρπαλέζου, Βασίλης Τσαγκλής.

 

Καλαμάτα - Κορώνη

1. "Ηλιόχαρη" (ΝΟΚ). Κυβερνήτης:  Κωνσταντίνα Χαρίτου. Πλήρωμα: Παναγιώτης Χαρίτος, Δημήτρεης Αθανασούλιας, Δημήτρης Ντάλμας, 

2.  Blue Line" (Αίολος).

3. "Elmesky" (Αίολος). Κυβερνήτης: Ευάγγελος Αναγνωσταράς. Πλήρωμα: Γιώργος Πλεμμενόπουλος, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

 

Κορώνη - Φοινικούντα

1. "Blue Line" (Αίολος)

2. "Τόλμη"  (ΙΟΝΕ).

3. "Σπύρος  Κωστόπουλος" (ΝΟ Καλαμάτας).

 

Φοινικούντα - Καλαμάτα

1. "Blue Line" (Αίολος)

2. "Σπύρος  Κωστόπουλος" (ΝΟ Καλαμάτας)

3.  "Τόλμη"  (ΙΟΝΕ).

 

Ακόμα συμμετείχαν τα σκάφη: "Hibiscus" (NOK), Κυβερνήτης Γιάννης Αδαμόπουλος. Πλήρωμα: Κώστας Μανδηλάρης, Αυγή Στρούμπου, Κώστας Αδαμόπουλος.

"Κουτρουμάνια" (Αίολος). Κυβερνήτης: Νίκος Μαυροειδής. Πλήρωμα: Χρήστος Πασχουλίδης, Αδ. Φράγκος.

"Ελληνας" (Αίολος), Κυβερνήτης: Χάρης Φερλές. Πλήρωμα: Βασίλης Κάππος, Κώστας Ζευγίτης, Κώστας Λυμπερόπουλος.

 

 "Fintel" (Αίολος): Κυβερνήτης: Δημήτρης Αλεφαντζής. Πλήρωμα: Βαγγέλης Ανδριανόπουλος, Μάρσια Χανδρινού, Αντώνης Παναγιωτόπουλος.