Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 17:22

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μεσσηνιακές διακρίσεις στην Τήνο

Γράφτηκε από τον

 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στην Τήνο, το «4° Tinos Running Experience 2016», που περιλάμβανε αγώνες δρόμου απόστασης 21,1 χλμ. , 10 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ. για παιδιά αλλά και 100 μ. για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τη διοργάνωση επιμελήθηκε το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την εταιρεία ALL ABOUT RUNNING, που είχε την τεχνική υποστήριξη των αγώνων.

Σκοπός των διοργανωτών η καθιέρωση των συγκεκριμένων αγώνων, να συμβάλλουν στη προσπάθεια της προώθησης, της ανάπτυξης και της οικονομικής ευημερίας του νησιού, ώστε κάθε χρόνο να προσελκύονται όσο το δυνατότερο περισσότεροι αθλητές και επισκέπτες, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο τον αθλητικό τουρισμό.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας παρών και σε αυτήν την διοργάνωση με δύο βετεράνους αθλητές του στον ημιμαραθώνιο και μία αθλήτρια στα 5ΚΜ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή και με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, τον Παναγιώτη Δούση (84 ετών), και τον επίσης βετεράνο αθλητή του συλλόγου, επίτιμο πρόεδρο, με 51 μαραθωνίους στα πόδια του και αμέτρητους άλλους αγώνες σε Ελληνικές και Διεθνής διοργανώσεις, τον κ. Νικόλαο Καλυβιώτη, οι οποίοι αγωνίστηκαν στον ημιμαραθώνιο δρόμο των 21,1km και όχι απλά τερμάτισαν τον αγώνα αλλά διακρίθηκαν παίρνοντας την 1η και 3η θέση αντίστοιχα στη κατηγορία τους, άνω των 70 ετών. Συγκεκριμένα στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δούσης τερματίζοντας με επιτυχία, σημειώνοντας χρόνο 2:20:54' και στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ο Καλυβιώτης σημειώνοντας χρόνο δύο λεπτά πιο αργότερα στις 2:29:02'.

Συμμετοχή είχε όμως ο ΣΔΥΜ και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων με την κόρη του κ. Καλυβιώτη, την Αναστασία Καλυβιώτη, η οποία πρωτοεμφανίστηκε ως μέλος του ΣΔΥΜ, τερματίζοντας επιτυχώς σε χρόνο 30:30".

 

Συμμετείχε στο "Syros Run 2017"


Περισσότερα από 1500 άτομα, κάθε ηλικίας βρέθηκαν στο κέντρο της Ερμούπολης και πήραν μέρος στο Syros Run 2017, το Σάββατο 3 Ιουνίου.

Όλοι οι δρομείς μικροί και μεγάλοι, μαζί με τους χιλιάδες θεατές και επισκέπτες που βρέθηκαν στη πρωτεύουσα του νησιού, απόλαυσαν μία πραγματικά μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό και χάρηκαν όλη την διοργάνωση που έκανε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος – Δρομείς Σύρου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας από πολλά μέρη της Ελλάδος μας, επώνυμοι Αθλητές αλλά και καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο του αθλητισμού συμμετείχαν σ' αυτό το όμορφο event.

Οι αγώνες δρόμου που πραγματοποιήθηκαν ήταν 2,5 χλμ, 5 χλμ, 10 χλμ ανδρών/γυναικών και παράλληλοι αγώνες παιδιών 100μ. (για παιδιά προσχολικής αγωγής), 300μ. (από 6 ετών έως και 10 ετών), και 500 μ. (από 11 ετών και άνω).

Συγκινητική στιγμή, η συμμετοχή ατόμων με αναπηρία με επικεφαλής τον Συριανό Νίκο Ρούσσο και τον Νίκο Καλαμαρά, οι οποίοι δίδαξαν μαθήματα ζωής και τερμάτισαν χέρι, χέρι καταχειροκροτούμενοι από του θεατές.

Το πιο μεγάλο χειροκρότημα για τον πιο μεγάλο σε ηλικία δρομέα, απέσπασε ο 80χρονος Γιώργος Λαγογιάννης, ο οποίος έτρεξε στα 5000 μέτρα και τερμάτισε υπό τις επευφημίες και το χειροκρότημα του κόσμου.

Στην Ερμούπολη βρέθηκε για το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας το μέλος του Συλλόγου Νίκος Κουτρουμπής και η οικογένεια του Παναγιώτη Πυλιώτη, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του και τις δυο κόρες του έτρεξαν με τα χρώματα του συλλόγου.

 

Στον αγώνα των 10χιλ ο Νίκος Κουτρουμπής τερμάτισε επιτυχώς σε χρόνο 00:46:05'' και ο Παναγιώτης Πυλιώτης τερμάτισε σε χρόνο 00:59:07’’. Η υπόλοιπη οικογένεια συμμετείχε στα 2,5χιλ, όπου η σύζυγος Γεωργία Μπρίζα τερμάτισε σε χρόνο 16:24’ και οι κόρες Ευφροσύνη και Ιωάννα Πυλιώτη σε χρόνο 16:22’. Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τα ανωτέρω μέλη του.