Σάββατο, 12 Αύγουστος 2017 15:41

Πεζοπορία του Ευκλή στην Αρκαδία

Γράφτηκε από τον
Πεζοπορία του Ευκλή στην Αρκαδία

Στο όμορφο φαράγγι του Λούσιου ποταμού στην Αρκαδία εξόρμησαν την περασμένη Κυριακή οι πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας, αψηφώντας την πολύ ζέστη.

Το πρωινό ραντεβού δόθηκε, όπως πάντα στα γραφεία του Συλλόγου, Αριστομένους 56.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκτός από την 5ωρη πεζοπορία επίσκεψη και στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (900 μ υψόμετρο), στην Μονή Φιλοσόφου, στην Παλαιά Μονή Φιλοσόφου (Κρυφό Σχολειό), στην Μονή Προδρόμου, στο Γεφύρι της Αρχαίας Γόρτυνας και στο Ασκληπιείο της.

Η ανακοίνωση του Ευκλή, την οποία υπογράφει η αντιπρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου, αναφέρει.

“Η διαδρομή στα ''Μονοπάτια του Λούσιου'' ξεκίνησε από το Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας, δίπλα στα ορμητικά νερά που κινούσαν τους μπαρουτόμυλους της Ελληνικής Επανάστασης και μέσα σ’ ένα εκπληκτικό τοπίο με οργιώδη βλάστηση.

Πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στην Μονή Φιλοσόφου, στη δυτική μεριά του Φαραγγιού, για τις απαραίτητες ανάσες και για ανεφοδιασμό με δροσερό, τρεχούμενο νερό. Συνέχισαν μέσω μονοπατιού, για μισή ώρα περίπου, μέχρι τη Παλαιά Μονή Φιλοσόφου που ήταν και το Κρυφό Σχολειό. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν για τη Μονή Προδρόμου, η οποία είναι κτισμένη στη ρίζα του βράχου, όπου έκαναν ένα διάλειμμα για να απολαύσουν τη θέα του Φαραγγιού.

Δυστυχώς έφτασαν εκεί μετά τις 1 μ.μ. και δεν μπόρεσαν, να την επισκεφθούν, δεδομένου ότι οι μοναχοί κλείνουν την Μονή από τις 1 μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Τελευταίο, κατηφορικό πλέον κομμάτι, μέχρι τη Γέφυρα της Αρχαίας Γόρτυνας, (με το Ασκληπιείο της) όπου οι πραγματικά θαρραλέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού για να δροσιστούν από το πολύωρο περπάτημα.

Νωρίς το απόγευμα απόλαυσαν τον καφέ τους στο χωριό Ελληνικό και φωτογραφήθηκαν μπροστά από το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο.

Πολλά μέλη της καλαματιανής ομάδας του Ευκλή υποσχέθηκαν, ότι την συγκεκριμένη διαδρομή, θα την ξανακάνουν το Φθινόπωρο, με τους ιδιαίτερους φυσικούς χρωματισμούς εκείνης της εποχής.

Η διοίκηση και οι υπεύθυνοι του πεζοπορικού τμήματος οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας για την παρουσία τους και ιδιαίτερα στην Αρχηγό Πόλα Γεωργούλια, στην Αγγελική Μπαμπούσουρα και στον Γεώργιο Γκιουλέα”.