Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 13:47

Μήνυμα για ζωή από Γιαννιώτη και Αραούζου

Γράφτηκε από τον
Μήνυμα για ζωή από Γιαννιώτη και Αραούζου

Με μεγάλη συμμετοχή και οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Εκατοντάδες αθλητές, δρομείς και κολυμβητές, έστειλαν μήνυμα ζωής μαζί με τους Ολυμπιονίκες Σπύρο Γιαννιώτη και Κέλλυ Αραούζου, τονίζοντας την ανάγκη για δωρεά μυελού των οστών.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή 210 αθλητών στο τρέξιμο και 140 στην κολύμβηση καθώς και ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΔΜΟΠ (κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών πανεπιστημίου Πατρών).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, καθώς και οι απονομές στους νικητές των αγώνων κολύμβησης και δρόμου.

Τον αγώνα διοργάνωσαν το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του ΚΕΘΕΟ.

Παρών στην τελετή των απονομών ήταν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης.

Νικητές στον αγώνα κολύμβησης τριών χιλιομέτρων ήταν κατά σειρά οι Πέτρος Ξενούλης, Λάμπρος Γκουντούμης, Φώτης Κολίπουλος στον αγώνα κολύμβησης του ενός χιλιομέτρου οι Παναγιώτης Χάππας, Κώστας Κοντόπουλος, Χρήστος Ράπτης, στον αγώνα κολύμβησης των 500 μέτρων οι Δημήτρης Σταματίου, Θανάσης Παπαμανωλόπουλος, Ορέστης Βλάσση και στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων νικήτριες ήταν οι Παναγιώτα Ασημακοπούλου, Ελένη Εξερζόγλου, Ελένη Μιχαλοπούλου και νικητές οι Γαβριήλ Μακριδάκης, Ηλίας Νικολόπουλος, Δημήτρης Σταματίου.