Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 15:56

5ο Δημοτικό και Ακρίτας γιόρτασαν την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Γράφτηκε από τον

 

Την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιόρτασαν οι τρεις πρώτες τάξεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Elite City Resort.

Με κεντρικό σύνθημα: “Αθλούμαι – χαράζω το μέλλον”, οι μαθητές και μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εκτός της σχολικής μονάδας τους στο Κλειστό προπονητήριο «Νίκη Μπακογιάννη», στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στην έκθεση Ολυμπιακών Κειμηλίων του Elite City Resort στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την γνωριμία των μαθητών/τριών με τα αγωνίσματα του στίβου με την αρωγή των προπονητών του Ακρίτα Καλαμάτας.

Στόχος της ημέρας αλλά και του τμήματος κλασικού αθλητισμού του ΑΚΡΙΤΑ είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Ο Ακρίτας ευχαρίστησε τον Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ζαχαρέα, τους δασκάλους των τάξεων και την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης.