Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 17:23

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ημερίδα στίβου το Σάββατο για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη αναπτυξιακή ημερίδα στίβου της τρέχουσας σεζόν για παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου, θα διοργανώσει αυτό το Σάββατο ο Μεσσηνιακός στις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Με πρωταρχικό στόχο την συμμετοχή στην αθλητική δραστηριότητα και την μύηση των παιδιών στα αγωνίσματα του στίβου, ο υπέραιωνόβιος ιστορικός σύλλογος φιλοδοξεί σε μια τεράστια ανταπόκριση τόσο από νεαρούς αθλητές όσο και γονείς. Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και να συναγωνιστούν σε μια γκάμα πολλών δρομικών, αλτικών και ριπτικών αγωνισμάτων.

Στην αναπτυξιακή ημερίδα εκτός των αθλητών της ακαδημίας στίβου του Μεσσηνιακού θα συμμετέχουν και αθλητές ακαδημιών άλλων συλλόγων. Επιπρόσθετα, δικαίωμα συμμετοχής έχει και οποιοδήποτε άλλο παιδί, ακόμα και στην περίπτωση που δεν ανήκει στην δύναμη κάποιου συλλόγου, καθώς η συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων.

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων έχουν δικαίωμα να επιλέξουν ένα εκ των δύο αγωνισμάτων: δρόμος 30 μέτρων ή δρόμος 30 μέτρων με εμπόδια. Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης δημοτικού ένα εν των: δρόμου 40 μέτρων ή 40 μέτρων με εμπόδια. Οι μαθητές της Γ’ και Δ’ δημοτικού ένα εκ των: δρόμου 50 μέτρων ή δρόμου 600 μέτρων ή άλμα σε μήκος ή ρίψη μπαλάκι. Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού ένα εκ των: δρόμου 60 μέτρων ή δρόμου 600 μέτρων ή άλματος σε μήκος, ή ρίψη σφαίρας ή ρίψη σφύρας ή ρίψη μπαλάκι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο 15 λεπτά πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Όσοι δεν έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση θα πρέπει να το πράξουν πριν από την τέλεση των αγωνισμάτων. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο email tonikh8@yahoo.gr, καθώς επίσης και στα τηλέφωνα 6974709074 και 6967373787 μέχρι και την παραμονή της διοργάνωσης. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό μετάλλιο.

Να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη αναπτυξιακή ημερίδα της περασμένης περιόδου, περισσότερα από 450 παιδιά έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση του Μεσσηνιακού.