Σάββατο, 30 Δεκέμβριος 2017 18:16

ΣΤΙΒΟΣ: Στην Καλαμάτα και φέτος οι πρωταθλητές της Γλυφάδας

Γράφτηκε από τον

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι πρωταθλητές του ΓΣ Γλυφάδας επέλεξαν την Καλαμάτα για να πραγματοποιήσουν την χειμερινή προετοιμασία τους.

Ο Αθηναϊκός σύλλογος που διαθέτει μια από τις πιο ισχυρές ομάδες στίβου στη χώρα, είχε έρθει πέρυσι τέτοια εποχή στην Καλαμάτα με ολιγομελή αποστολή. Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν ήταν άριστες και έτσι φέτος ο ΓΣ Γλυφάδας ήρθε με 40 αθλητές στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προκειμένου να πραγματοποιήσει 10ήμερη προετοιμασία.

Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται τα μεγάλα ονόματα του συλλόγου, όπως οι Γκλόρια Πριβελέτζου, Θάνος Καλάκος, Ανθή Κυριακοπούλου και Αναστασία Καρακατσάνη, αλλά και πολλοί ακόμη αξιόλογοι, κυρίως νεαροί, αθλητές.

Το τεχνικό τιμ απαρτίζουν οι Γιάννης Περήφανος και Δημήτρης Τσιμένης ενώ τις επόμενες μέρες θα προστεθεί στην ομάδα και ο Μεσσήνιος πρώτος προπονητής του συλλόγου Μανώλης Χάντζος.

Οι αθλητές της Γλυφάδας προπονούνται στο Δημοτικό Στάδιο αλλά και στην παραλία της πόλης ενώ μένουν στο “Elite” όπου χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και μίλησαν για τις εώς τώρα εντυπώσεις τους στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα αλλά και τους φετινούς στόχους.

“Ιδανικό μέρος για προετοιμασία η Καλαμάτα”

Την κουβέντα άνοιξε ο Μεσσήνιος γυμναστής, φίλος του Αθηναϊκού συλλόγου, Χρήστος Μπένος, ο οποίος σημείωσε πως ο ΓΣ Γλυφάδας διαθέτει μια από τις κορυφαίες ομάδες στη χώρα στον κλασικό αθλητισμό, με πολλούς μεγάλους αθλητές αλλά και πλήθος ταλέντων.

Ο προπονητής Γιάννης Περήφανος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Καλαμάτα: “Διαλέξαμε την Καλαμάτα γιατί έχει πολύ καλό κλίμα, καλές εγκαταστάσεις ενώ έχουμε άριστη φιλοξενία στο “Elite” και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Νίκο Μαλαπέτσα. Φέτος ήρθαμε με 40 αθλητές. Είναι σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας για αθλητές όπως οι Γκλόρια Πριβελέτζου, Θάνος Καλάκος, Ανθή Κυριακοπούλου και Αναστασία Καρακατσάνη που κυνηγούν την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και ελπίζουμε ότι θα είναι όλοι εκεί.

Στόχος είναι να πιάσουν τα όρια για την συμμετοχή τους και να ανταμειφθούν για τις προσπάθειες τους”. Ο κ. Περήφανος αναφέρθηκε και σε άλλους φιλόδοξους αθλητές του ΓΣ Γλυφάδας όπως οι Χρ. Χριστόπουλος, Γ. Μαθιόπουλος, Κ. Παπαιωάννου, Κ. Χάντζου καθώς και στους παίδες και παμπαίδες που φιλοδοξούν να έχουν μια καλή αγωνιστική περίοδο.

Επιπλέον, ο κ. Περήφανος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Δημοτικού Σταδίου αλλά και του Αθλητικού Φορέα του Δήμου για την στήριξη που τους παρέχουν.

Σημείωσε πως η Καλαμάτα έχει ιδανικές συνθήκες για προετοιμασία πως πλέον είναι μόνο 2 ώρες μακρυά από την Αθήνα και τόνισε πως είναι στο χέρι του Δήμου να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να προσελκύει μεγάλους αθλητές του στίβου για προετοιμασία.

Οσον αφορά τα “Παπαφλέσσεια” τόνισε: “Ηταν ένα μεγάλο διεθνές μίτινγκ αλλά τα τελευταία χρόνια είναι προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες στη χώρα. Από ότι μαθαίνω όμως γίνονται προσπάθειες για να γίνει ακόμη καλύτερο τα επόμενα χρόνια”.

“Αγαπημένο μου μίτινγκ τα Παπαφλέσσεια”

Ο δρομέας των 800 μέτρων που πέρυσι είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στα “Παπαφλέσσεια” Θάνος Καλάκος τόνισε: “Επιλέξαμε την Καλαμάτα και φέτος για την προετοιμασία μας. Ο καιρός δεν μας ευνόησε τις δύο πρώτες μέρες αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερος τις επόμενες. Πέρυσι πετύχαμε τους στόχους μας και φέτος βάζουμε ψηλά τον πήχη κυνηγώντας την συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις. Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ που μας παρέχει την προετοιμασία στην Καλαμάτα που είναι πολύ σημαντική για τα αποτελέσματα που περιμένουμε”, τόνισε ο Θάνος Καλάκος που στην πόλη μας έχει γνωρίσει σημαντικές επιτυχίες: “Πριν τρία χρόνια είχα πιάσει το όριο για το πρωτάθλημα των παίδων και πέρυσι έκανα πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι το αγαπημένο μου μίτινγκ”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τον συνδυασμό του αθλητισμού με το σχολείο και στην συνέχεια τις σπουδές, ο νεαρός πρωταθλητής τόνισε: “Στο εξωτερικό ο αθλητισμός είναι επαγγελματικός και ο συνδυασμός με τις σπουδές πιο εύκολος. Στην χώρα μας είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά μπορούν να συνδυαστούν αν έχεις συγκέντρωση και προσήλωση σε αυτό που κάνεις”.

Η μαραθωνοδρόμος Γκλόρια Πριβελέτζου σημείωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις συνθήκες και την φιλοξενία στην Καλαμάτα. Διαθέτουμε δεμένη ομάδα και αυτό είναι σημαντικό”.

Η Ανθή Κυριακοπούλου τόνισε: “Νιώθουμε πολύ ευχαριστημένοι για την βοήθεια που έχουμε από τον ΣΕΓΑΣ και το σύλλογο μας. Προσωπικός μου στόχος είναι τα όρια στα 800 και τα 1500 μέτρα για το Ευρωπαϊκό. Νομίζω είναι εφικτός στόχος”, σημείωσε η Πριβελέτζου που έστειλε και το δικό της μήνυμα στα νέα παιδιά που κάνουν αθλητισμό: “Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος και θέλει θυσίες. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις όμως το ακολουθείς. Οταν μαθαίνεις να έχεις πειθαρχεία και να βάζεις στόχους, νιώθεις καλά με αυτό που κάνεις”.

Η Αναστασία Καρακατσάνη, με μεγάλες επιτυχίες στα 10.000 μέτρα, αποκτήθηκε φέτος από τον ΓΣ Γλυφάδας: “Ευχαριστώ τους προπονητές μας που με βοήθησαν να επανέλθω σε επίπεδα που ήμουν στο παρελθόν. Η προετοιμασία πάει πολύ καλά, βοηθά το κλίμα και είναι σημαντικό να αλλάζουμε παραστάσεις κατά την προετοιμασία μας. Ελπίζουμε να πετύχουμε τους δύσκολους στόχους μας”, τόνισε η αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας που επισήμανε ότι ο αθλητής όταν έχει πρόγραμμα και μέτρο μπορεί να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό χωρίς να στερείται πολλά πράγματα από την προσωπική του ζωή: “Οταν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν νιώθεις ότι χάνεις κάτι από την προσωπική σου ζωή. Αλλωστε όταν υπάρχει μέτρο όλα γίνονται και η προπόνηση και η βόλτα ή οτιδήποτε άλλο”.