Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 16:32

ΠΟΛΟ: Κέρδισαν εμπειρίες στο πανελλήνιο οι νέοι του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

 

Στην α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο (μετείχαν 32 ομάδες) και συγκεκριμένα στο γ’ όμιλο Αττικής, συμμετείχε η ομάδα νέων (γεννημένοι το 1999 και νεότεροι) του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Οι αγώνες έγιναν 20 και 21 Γενάρη στο κολυμβητήριο της Πετρούπολης, με το ΝΟΚ να αντιμετωπίζει τους Ν.Ο Βουλιαγμένης, Ν.Ο. Καλαμακίου και Α.Ο. Πετρούπολης. Στην καλαματιανή ομάδα συμμετείχαν μόνο τέσσερις αθλητές από την κατηγορία νέων, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά προέρχονταν από τις ομάδες μικρότερων κατηγοριών (εφήβων, παίδων, μίνι-παίδων) με στόχο την διεξαγωγή παιχνιδιών μιας και τόσο η οικονομική κατάσταση όσο και η περιστασιακή λειτουργία του κολυμβητηρίου Καλαμάτας τα Σάββατα δυσκολεύουν κατά πολύ την προετοιμασία των τμημάτων.

Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έχοντας να αντιμετωπίσουν στο πρώτο παιχνίδι την ομάδα της Βουλιαγμένης που είναι από τα φαβορί για τα μετάλλια και που στη σύνθεσή της είχε έξι παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στο ρόστερ της αντρικής ομάδας της Βουλιαγμένης ηττήθηκε 28-2 με τους Αντωνόπουλο Θανάση και Κοσιφολόγο Θανάση να σκοράρουν για την Καλαματιανή ομάδα.

Στο δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ν.Ο. Καλαμακίου ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας έχασε 10–4 (3-1, 3-1, 2-2, 2-0). Από ένα γκολ σημείωσαν οι Αντωνόπουλος Θανάσης, Τραγγανίδας Βασίλης, Μάλαμας Κώστας, Μπεσής Γιώργος.

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Πετρούπολη ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας αν και ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε 2-0 και είχε την δυνατότητα να αυξήσει το σκορ κατά πολύ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και ηττήθηκε 7-4 (2-0, 0-1, 0-3, 2-3). Τα γκολ Χριστόφορος Παναγιώτης (2) και από 1 Αντωνόπουλος Θανάσης, Κοσιφολόγος Θανάσης. Τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης πήραν ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης και Ν.Ο. Καλαμακίου, αλλά ο ΝΟΚ κέρδισε εμπειρίες. Τη σκυτάλη θα πάρει πλέον η ομάδα παίδων (2003 και μικρότεροι) που θα λάβει μέρος από 2 έως 4 Φεβρουαρίου στην Α’ Φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων στον Α’ όμιλο Αττικής, που θα διεξαχθεί στα κολυμβητήρια της Βουλιαγμένης και του Γέρακα, με αντιπάλους τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης, ΑΟ Νηρέα Γέρακα, ΑΕ Κερατσινίου και Υδραϊκό ΝΟ.

Οι αντίπαλοι του ΝΟΚ στη Β’ εθνική

Στο μεταξύ διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, όπου θα λάβουν μέρος 24 ομάδες χωρισμένες σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Αντίπαλοι του ΝΟΚ θα είναι οι: ΠΑΕ Αργης, ΝΕ Πατρών και Επειός Ίλιδας. Η Α’ Φάση των αγώνων περιλαμβάνει δύο γύρους που θα γίνουν στις 9-11/3 και 22-23/4. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 12) θα συνεχίσουν για την διαδικασία της ανόδου (δύο στην Α2), ενώ οι υπόλοιπες για την αποφυγή του υποβιβασμού (έξι στην Γ’ Εθνική).