Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 15:59

Στα αγωνίσματα του στίβου μυήθηκαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας

Γράφτηκε από τον

 

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας Καλαμάτας βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας (με όλες τις τάξεις του).

Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρωταθλητή του μήκους Λούη Τσάτουμα, καθώς και τους καθηγητές φυσικής αγωγής - προπονητές του Μεσσηνιακού Γιάννη Καλυβιώτη και Ελένη Χαντζή, οι οποίοι υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον τους πολυάριθμους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Η προπονητική ομάδα του Μεσσηνιακού μάλιστα, είχε διαμορφώσει κατάλληλα μεγάλο τμήμα του αγωνιστικού χώρου του σταδίου, προκειμένου να διεξαχθούν αθλητικές δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στην ηλικία, το επίπεδο και τις προσδοκίες των μαθητών. Όλα τα παιδιά μυήθηκαν στα αγωνίσματα του στίβου, μέσω του εξεζητημένου ποιοτικού συστήματος/ εξοπλισμού «Kids Athetics». Το συγκεκριμένο παιδαγωγικό «εργαλείο» «Kids Athetics», είναι εγκεκριμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, και παράλληλα υιοθετημένο από εθνικές ομοσπονδίες και συλλόγους. Προάγει την αξία της άθλησης και συνδυάζει αρμονικά την κινητική ανάπτυξη, το παιχνίδι και την αναψυχή. Παράλληλα, οι μαθητές του σχολείου διδάχθηκαν τα μυστικά του άλματος σε μήκος, από τον πλέον ειδικό Λούη Τσάτουμα. Διαδοχικά, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πρακτική εξάσκηση στο άλμα σε ύψος, ένα αγώνισμα του στίβου που είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. Με ανακοίνωση του το σχολείο ευχαριστεί το σύλλογο του Μεσσηνιακού για αυτή την προσφορά του και προσθέτει: “ Στο πλαίσιο της επισκέψεως μας, μείναμε κατάπληκτοι από την ποιότητα και την ποικιλία των δραστηριοτήτων, τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Ουσιαστικότερο στοιχείο της συγκριμένης δράσης αποτελεί το γεγονός ότι οι μαθητές μας επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τον χώρο ενός αθλητικού σταδίου και δεν περιορίστηκαν στον ρόλο του επισκέπτη, αλλά συμμετέχοντας ενεργά αισθάνθηκαν ως άξιοι μελλοντικοί αθλητές.”.