Τρίτη, 03 Απρίλιος 2018 17:09

Υψηλό επίπεδο στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα μπιλιάρδου που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Οι καλύτεροι παίκτες της Πελοποννήσου βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα 9μπαλου μπιλιάρδου για το 2018.

Ηταν μια διοργάνωση με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο όπου οι 27 παίκτες που συμμετείχαν πρόσφεραν ωραίους αγώνες στους φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στο TOP Billiards όπου και έγινε η διοργάνωση.

Νικητής ήταν ο Δημήτρης Λουκάτος από το Αίγιο ο οποίος στον τελικό επικράτησε του Θανάση Λαλιώτη από την Πάτρα.

Από Μεσσηνιακής πλευράς, ο Καλαματιανός Δημήτρης Χριστόπουλος ισοβάθμησε στην 3η θέση με τον Παναγιώτη Ξυπόλητο ενώ ο Δημήτρης Κεράνης πήρε την 7η θέση.

Την 8άδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης Χαρλαύτης (5ος), Βαγγέλης Γκρέμος (6ος) και Τζανέτος Μπατσινίλας (8ος).

“Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”

Ο μεγάλος νικητής Δημήτρης Λουκάτος στο προηγούμενο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα είχε πάρει την 3η θέση. Εχει κερδίσει δύο φορές του πρωτάθλημα στην αίθουσα του TOP Billiards, από τις 4 φορές που έχει αγωνιστεί στην Καλαμάτα.

“Δεν υπάρχει εύκολο ματς, ήταν δύσκολο, παρότι είχα πάρει μια διαφορά από τον αντίπαλο μου, αρχικά 8-3 και στη συνέχεια 10-4. Ηθελα να κερδίσω ένα παιχνίδι και να αναδειχθώ νικητής, αλλά ο αντίπαλος κατάφερε να μειώσει σε 10-7. Στο τελευταίο παιχνίδι ήμουν ψύχραιμος και κατάφερε να επικρατήσω και να πάρω τον τίτλο. Το πρωτάθλημα ήταν όχι μόνο δύσκολο, αλλά και αρκετά ανταγωνιστικό. Τα τελευταία χρόνια αυτές οι διοργανώσεις έχουν δυναμώσει, δεν είναι όπως παλιά. Πλέον υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες και έτσι βλέπουν μεγάλο ανταγωνιστικό και διαφορετικούς νικητές σε κάθε πρωτάθλημα. Οι υπεύθυνοι του “TOP Βilliards” έκαναν το καλύτερο για να βοηθήσουν όλους τους αθλητές να αγωνιστούν χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Για άλλη μια φορά ήταν από τις πιο καλές διοργανώσεις, που πραγματοποιούνται σε επίπεδο Πελοποννήσου”, τόνισε ο Λουκάτος που στάθηκε και στην προσπάθεια που έγινε για να λειτουργήσει ξανά η Ομοσπονδία.

“Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ξανά η Ελληνική Ομοσπονδία Μπιλιάρδου. Γίνεται προσπάθεια σιγά – σιγά να βρεθεί κοντά σε αθλητές και συλλόγους σε όλη την Ελλάδα ώστε να υπάρξει συνεργασία, ανάπτυξη και αναβάθμιση του Μπιλιάρδου στη χώρα μας. Μάλιστα έχει ξεκινήσει να διοργανώνει στη διάρκεια της χρονιάς πρωταθλήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Στην προσπάθεια που γίνεται, βοηθάει σε ατομικό επίπεδο, τον πρωταθλητής Ελλάδας, καλύπτοντας του τα έξοδα, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε τουρνουά, πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις στο εξωτερικό.

“Εχει ανέβει επίπεδο το Πελοποννησιακό”

Ο Πατρινός Θανάσης Λαλιώτης από την πλευρά του τόνισε: “Πρώτα φορά αγωνίστηκα σε αυτή την αίθουσα. Στην Καλαμάτα έχω αγωνιστεί σε ανάλογο πρωτάθλημα, πριν από αρκετά χρόνια και στο παλιό “TOP”.

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την καινούργια αίθουσα γούρικη, μιας και για πρώτη φορά έφτασα σε τελικό. Ο αντίπαλος έπαιξε ένα πολύ συγκροτημένο ματς και άξιζε τη νίκη. Θα μπορούσα να γυρίσω το παιχνίδι, όταν πλησίασα στο 1-7, όμως ένα λάθος μου στοίχησε. Βέβαια, είχε πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα, ήθελε μια νίκη και τα κατάφερε, παρά την αντεπίθεση που έκανα. “Ηταν μια αρκετά καλή διοργάνωση και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές και ιδιαίτερα του Θανάση Κριαρά και Δημήτρη Κεράνη για τη φιλοξενία που μας παρείχαν.

Το Πελοποννησιακό πρωτάθλημα έχει ανέβει επίπεδο και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, κερδίζει τον τίτλο διαφορετικός αθλητής. Οταν σε ένα πεδίο 30 με 40 αθλητών, βγαίνει κάθε φορά άλλο νικητής δείχνει πόσο ανταγωνιστικό είναι ένα τέτοιο πρωτάθλημα και ανεβαίνει το επίπεδο”.