Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 17:38

Ο “Δρόμος της Ελιάς” στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Ο “Δρόμος της Ελιάς” στους Γαργαλιάνους

 

Την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθεί ο “Δρόμος της Ελιάς” που διοργανώνουν ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου στους Γαργαλιάνους, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι χωμάτινο ενώ η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη και θα καλύπτεται από εθελοντές.

Θα γίνουν αγώνας δρόμου και δυναμικού βαδίσματος 5 και 12 χιλιομέτρων καθώς και 1000 μέτρων ενώ η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και σήμερα Πέμπτη.

Στις 10 π.μ. θα ξεκινήσουν οι αγώνες δρόμου και δυναμικού βάδην 12 km (για ενήλικες πάνω από ≥18 ετών) και οι αγώνες δρόμου/δυναμικού βάδην 5km (για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες) ενώ στις 10.05 π.μ. θα γίνει η εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 1000m (για παιδιά Δημοτικού 7-12 ετών)

Όλοι οι τερματίσαντες στους αγώνες δρόμου και βαδίσματος θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι και οι 6 πρώτες στα 12.000 μέτρα, και οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες στα 5000 μέτρα και στα 1000 μέτρα.

Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής θα μπορέσουν να γίνουν και την ημέρα του αγώνα στην Γραμματεία. Για νέες εγγραφές η γραμματεία θα κλείσει 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 9:30 πμ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων. Για την παραλαβή των αριθμών και για την εξυπηρέτηση των αθλητών η γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 8:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Οι αγώνες των 12 km και των 5km θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά και για την εξασφάλιση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων κατά-μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν ηλεκτρονικά σημεία ελέγχου (readers, check points).

Για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών θα πρέπει υποχρεωτικά όλοι οι συμμετέχοντες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με υπεύθυνη δήλωση και ευθύνη των κηδεμόνων τους .

Ειδικά για τον αγώνα των 12χλμ. μπορεί να επιτραπεί η συμμετοχή για ανήλικους από 16 ετών και άνω, μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.