Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 13:05

Στην Α’ εθνική ανέβηκε ο Ομιλος Σκακιστών Καλαμάτας!

Γράφτηκε από τον

 

Θρίαμβος για τον Ομιλο Σκακιστών Καλαμάτας στο ομαδικό πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ στην Σπάρτη.

Η ομάδα της Καλαμάτας κατέκτησε την πρώτη θέση και εξασφάλισε την άνοδο στην Α’ εθνική κατηγορία για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Ο Ομιλος Σκακιστών Καλαμάτας πέτυχε πέντε νίκες σε ισάριθμους γύρους και κατέκτησε την πρώτη θέση. Θετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε και ο δεύτερος εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στην διοργάνωση, ο ΣΟ Φιλιατρών που πήρε την 2η θέση ενώ την τρίτη θέση πήρε η διοργανώτρια Σπάρτη.

Τα αποτελέσματα του πρωταθλητή ΟΣΚ ήταν:

1ος γύρος

ΟΣ Καλαμάτας- ΠΣ Σπάρτης 7,5-2,5

2ος γύρος

ΣΟ Φιλιατρών - ΟΣ Καλαμάτας 3-7

3ος γύρος

ΟΣ Καλαμάτας - ΑΟ Κρανιδίου 7,5-2,5

4ος γύρος

ΟΣ Καλαμάτας - ΣΟ Άστρους 7,5-2,5

5ος γύρος

ΣΣ Περσέας Άργους - ΟΣ Καλαμάτας 3,5-6,5

Για τον Ομιλο Σκακιστών Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι Φώτης Πετριτάι, Γιάννης Αδαμόπουλος, Βασίλης Πολυχρονόπουλος, Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, Πολυχρόνης Περράκης, Ρούσκα Γκένοβα, Πολυξένη Καβουρίνου, Αναστασία Σπυροπούλου, Παναγιώτης Τουμπέκης, Δημήτρης Βυθούλκας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Γιώργος Αποστολόπουλος.

Την αποστολή συνόδευσαν γονείς των αθλητών και η πρόεδρος Κατερίνα Μαυρομιχάλη.

Το πρωτάθλημα της Α’ εθνικής θα γίνει στις 5-10 Ιουλίου στο Ρίο. Στον ΟΣΚ πάντως δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα συμμετέχουν καθώς το σκέφτονται κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Στις τρεις προηγούμενες παρουσίες του στην Α’ εθνική ο όμιλος της Καλαμάτας είχε αγωνιστεί το 2008 στη Χαλκίδα, το 2011 στην Ερέτρια και το 2015 στο Ρίο. Η επιστροφή στην Α’ εθνική και η συνολική εικόνα της ομάδας στη Σπάρτη επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του τμήματος τα τελευταία χρόνια.