Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 16:50

Καλαματιανοί στις πέντε πρώτες θέσεις στο πανελλήνιο μπριτζ παίδων

Γράφτηκε από τον

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ομιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπριτζ παίδων.

Η διοργάνωση έγινε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου και από πλευράς του ομίλου της Καλαμάτας συμμετείχαν 28 αθλητές (25 αθλητές στην κατηγορία των παίδων και άλλοι 3 στην κατηγορία των νέων) σε σύνολο 88 αθλητών.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2018 (για παιδιά έως 16 ετών) που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Αθηναϊκού Όμιλου Μπριτζ (έως 25 ετών), συμμετείχαν αντίστοιχα 44 και 40 αθλητές. Τα ζευγάρια που κατέλαβαν και τις 5 πρώτες θέσεις στην κατηγορία των παίδων ήταν από την Καλαμάτα!

Συγκεκριμένα, πρωταθλήτριες Ελλάδος στην κατηγορία των παίδων ανακηρύχθηκαν οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Μαργιάννα Μανωλιουδάκη και Ιωάννα Νικολοπούλου, στη δεύτερη θέση κατετάγησαν οι μαθητές Βυθούλκας Δημήτρης και Σκουρτσίδης Κανέλλος, και στην τρίτη θέση οι Γιαλικάρης Σταμάτης και Σκουρτσίδης Κωστής, στην 4η θέση οι Γ. Μαρκόπουλος και Χ. Κορδελάκος και στην 5η οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Π. Φασουλής και Δ. Σερεμετάκης.

Εκτός από την Καλαμάτα, συμμετείχαν αθλητές από την Αθήνα, το Αγρίνιο, τις Σέρρες, ενώ στο πρωτάθλημα των νέων υπήρχαν επιπλέον συμμετοχές και από Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Δράμα και Ιωάννινα.

Οι περισσότεροι μικροί αθλητές ήταν μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιείται το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων “Παιχνίδια του Μυαλού” με συντονίστρια καθηγήτρια την βιολόγο Μαρίνα Λαντζούνη. Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν και να μάθουν μπριτζ, ένα πνευματικό άθλημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες σχετικές με το μπριτζ. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας και την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ.

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας μας έχει συνηθίσει στις επιτυχίες στις μικρές ηλικίες, καθώς είναι ο πιο δραστήριος όμιλος της Ελλάδας σχετικά με το παιδικό μπριτζ. Εδώ και 3 χρόνια διοργανώνει ε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ δωρεάν μαθήματα μπριτζ για παιδιά στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο ξενοδοχείο Pharae Palace, έχει κάνει παρουσιάσεις του αθλήματος σε σχολεία της Καλαμάτας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, και πέρσι το καλοκαίρι στο summer camp του Ακρίτα που έγινε στο ξενοδοχείο Elite, έκανε παρουσιάσεις σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά της Καλαμάτας τον συναρπαστικό κόσμο του μπριτζ.

Τρεις του ΟΑΜΚ στην Εθνική Παίδων!

Χαρακτηριστικό της ραγδαίας ανάπτυξης του μπριτζ στην Καλαμάτα είναι ότι τρεις αθλητές του ΟΑΜΚ, ο Αιμιλιανός Μάλλωσης (14), ο Μιχάλης Σούμπλης (13,5) και η Ναταλία Μάλλωση (13), στελεχώνουν την Εθνική Ομάδα Μπριτζ Παίδων η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς για την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στην Κίνα. Ο ΟΑΜΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναζήτηση χορηγιών προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για αυτή την πρώτη συμμετοχή εθνικής ομάδας μπριτζ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα!