Τρίτη, 15 Μάιος 2018 16:11

ΑΚΡΙΤΑΣ: Πρόκριση στο πανελλήνιο για Μαίρη και Βίκυ Πετεινάρη

Γράφτηκε από τον

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΚ Α, το οποίο θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα 30 Ιουνίου με 1 Ιουλίου, προκρίθηκαν οι δίδυμες αθλήτριες του Ακρίτα, Μαίρη και Βίκυ Πετεινάρη (μαθήτριες της β΄ γυμνασίου).

Οι δύο αθλήτριες εξασφάλισαν την πρόκριση στους διασυλλογικούς αγώνες συνθέτων ΠΚ Α΄ και συγκεκριμένα στο πένταθλο, που έγιναν το περασμένο Σάββατο στην Τρίπολη.

Η Μαρία Πετεινάρη με συνολική βαθμολογία 3.202 βαθμούς κατέλαβε την 5η θέση στη γενική κατάταξη και η Βίκυ Πετεινάρη με 3.081 βαθμούς πήρε την 9η θέση. Οι επιδόσεις των αθλητριών ξεπέρασαν κατά πολύ το όριο πριμοδότησης υψηλών επιδόσεων και πρόκρισης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΚ Α΄ (όριο: 2.900 βαθμοί),

Η προπονήτρια Ευαγγελία Ντόλου ήταν δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος κράτησε περίπου τρεις ώρες στο σύνολο των αγωνισμάτων (80μ. εμπόδια, μήκος, σφαιροβολία, ακοντισμός και 600μ.).

Να σημειωθεί ότι στο παράλληλο διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών αγωνίστηκαν και οι Νικηφόρος Ψυχογιάννης-Ψυρογιάννης και Αργύρης Δημόπουλος. Την αποστολή συνόδευσε ο πρόεδρος Πέτρος Παπαδόπουλος.