Παρασκευή, 08 Ιούνιος 2018 15:11

Δυναμική παρουσία του ΣΔΥΜ στο 3° Skiritida Run 2018

Γράφτηκε από τον

 

Με μεγάλη συμμετοχή, πολύ χρώμα, πάθος και τεράστια χαμόγελα που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το 3° Skiritida Run, το μεγάλο αθλητικό-πολιτιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις Κολλίνες Αρκαδίας.

Δρομείς από όλη την Ελλάδα απόλαυσαν τη μοναδική διαδρομή του Δάσους Σκιρίτιδας, απολαμβάνοντας το τοπίο, τρέχοντας ανάμεσα στα πεύκα, τα έλατα και τις κερασιές, δοκιμάζοντας στο τέλος τα εκλεκτά προϊόντα της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας και διασκεδάζοντας στο γλέντι που ακολούθησε με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. Η διοργάνωση περιελάμβανε τους αγώνες του ημιμαραθωνίου, των 5 και 10 χιλιομέτρων  και έναν αγώνα 1000 μέτρων για τους μικρούς φίλους. Το εθελοντικό στοιχείο ήταν έντονο, χωρίς τη συνδρομή του οποίου δεν θα ήταν εφικτή τόσο η διεξαγωγή των αγώνων δρόμου όσο και αυτή των παράλληλων εκδηλώσεων.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσε δυναμικό παρών, με μια τεράστια αποστολή που ξεπέρασε τους 70 δρομείς σε όλους τους αγώνες. Σίγουρα ήταν ο πολυπληθέστερος σύλλογος, που μετέβη στις Κολλίνες οργανωμένα με γεμάτο πούλμαν από τη Καλαμάτα, αλλά και πολλά μέλη με τους συνοδούς τους που πήγαν με δικά τους μεταφορικά μέσα. Η επιτυχία όμως ήρθε και στον αγωνιστικό χώρο όπου πήρε τη πρωτιά στη γενική κατάταξη τόσο στον ημιμαραθώνιο, όσο και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Στο αγωνιστικό μέρος, 1ος στη γενική κατάταξη στον ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο αθλητής του ΣΔΥΜ Εμιλιάνο Κάνο, σημειώνοντας χρόνο 1:26:23, ενώ μεγάλη επιτυχία είχε ο ΣΔΥΜ και στις γυναίκες στο ίδιο αγώνισμα, από την Σταυρούλα Μπάκα, που κατέλαβε τη 3η θέση στη γενική κατάταξη, σημειώνοντας χρόνο 1:45:36. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων ο αθλητής του ΣΔΥΜ Ηλίας Νικολόπουλος τερμάτισε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως βρίσκεται σε τέλεια φυσική κατάσταση και δίκαια βρίσκεται στους κορυφαίους αθλητές στη χώρα, τερματίζοντας σε χρόνο 00:17:46. Πολλά όμως ήταν και τα μέλη που έτρεξαν για πρώτη φορά στη διοργάνωση απολαμβάνοντας τους αγώνες, ενώ άλλοι βελτίωσαν τους ατομικούς τους χρόνους καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις στη γενική κατάταξη, αλλά και στην ηλικιακή τους κατηγορία.