Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 14:20

Ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών από 250 Μεσσήνιους δρομείς (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών από 250 Μεσσήνιους δρομείς (φωτό)

Ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών έστειλαν χθες το απόγευμα 250 και πλέον δρομείς από το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.

Παρά τον άστατο καιρό μικροί και μεγάλοι έβαλαν τα αθλητικά τους και έτρεξαν στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών που είναι η 26η Ιουνίου. Τον ιδιαίτερο αυτό αγώνα, που διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, διοργάνωσε ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο - "Οξυγόνο"και του Δήμου Καλαμάτας.

Το κόστος συμμετοχής των δρομέων ήταν 3 ευρώ, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ΚΕΘΕΑ - Κύτταρο - "Οξυγόνο".

Η εκκίνηση του αγώνα των 5.000 μέτρων δόθηκε στις 7.30 το απόγευμα από την Πλατεία 23ης Μαρτίου, με τους δρομείς να κάνουν δύο στροφές των 2,5 χιλιομέτρων στους δρόμους της Καλαμάτας και να τερματίζουν λίγα λεπτά αργότερα.

Ολοι οι συμμετέχοντες πήραν μετάλλια από τους διοργανωτές που είχαν φροντίσει ώστε όλα να κυλήσουν άψογα.

Για την ιστορία οι έξι πρώτοι νικητές ήταν κατά σειρά οι: Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥΜ) με χρόνο 16 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, Δημήτρης Μποσίνης (Γ.Σ. Καλαμάτα Running Progect), Γαβριήλ Μακρυδάκης (ανεξάρτητος), Δημήτρης Ρούτσης (ΣΔΥΜ), Δημήτρης Πασσιάς (ΣΔΥΜ) και Αλέξανδρος Σταμούλος.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αλεξάνδρα Μακρυγιάννη (ανεξάρτητη) με 21 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα και ακολούθησαν οι: Σταυρούλα Νικολούδη (ΣΔΥΜ), Πωλίνα Κ. (ΚΕΘΕΑ), Βασιλική Μπάκα (ΣΔΥΜ), Ιωάννα Βασδέκη (Vasdeki Team) και Χριστίνα Αρβανίτη.

Τις απονομές στους νικητές έκανε ο αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Μάνταλος και στις νικήτριες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Καλαμάτας Μάνωλης Μάκαρης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάββας.

Ακόμη ο αντιπρόεδρος του ΣΔΥ Μεσσηνίας Θύμιος Αλεξόπουλος έδωσε τιμητική πλακέτα στην υπεύθυνη θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ Ιωάννα Τσουράπα.