Σάββατο, 07 Ιούλιος 2018 10:43

Σήμερα ο 8ος Δρόμος Δυτικής Μάνης και ο 5ος Κολυμβητικός Αγώνας

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Mani Academy και τον Πήγασο Μάνης, πραγματοποιούν τον 8ο Δρόμο Δυτικής Μάνης και τον 5ο Κολυμβητικό Αγώνα.

Ο αγώνας όπως και κάθε χρόνο πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου, έτσι φέτος θα γίνει σήμερα Σάββατο 7 Ιουλίου 2018. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 χλμ. για δρομείς, 5 χλμ. για δρομείς και περιπατητές, 
1000μ. για παιδιά και γονείς και 
αγώνας κολύμβησης απόστασης 1 χλμ. και 2 χλμ. Δηλώσεις συμμετοχής για όλα τα αγωνίσματα γίνονται στο www.myrace.gr

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ ενώ η πληρωμή γίνεται κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από όλους τους δρομείς θα γίνει σήμερα Σάββατο 12:00 – 17:00 στο σημείο της εκκίνησης στην παραλία της Στούπας.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι αθλητές θα συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και οι ανήλικες με ευθύνη του γονέα τους.

 

Οι αγώνες δρόμου

 

Ο αγώνας δρόμου 10 χλμ. θα ξεκινήσει στις 7.40 μ.μ. στην Παραλία της Στούπας όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Σταθμοί τροφοδοσίας με νερό θα υπάρχουν ανά 2,5 χλμ.

Η διαδρομή των 10χλμ. με αναστροφή ξεκινά από την ειδυλλιακή παραλία της Στούπας φτάνοντας στο γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου διασχίζοντας τον ποδηλατοδρόμο που ενώνει τα 2 χωριά.

Ο αγώνας Δρόμου 5 χλμ. θα ξεκινήσει επίσης στις 7.40 μ.μ. στην Παραλία της Στούπας όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 16 ετών. Στα 2,5 χλμ. θα υπάρχουν σταθμός τροφοδοσίας με νερό. Η διαδρομή των 5 χλμ. με αναστροφή ξεκινά από την παραλία της Στούπας διασχίζοντας τον ποδηλατοδρόμο προς τον Άγιο Νικόλαο, αναστροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

 

Οι κολυμβητικοί αγώνες

 

Ο κολυμβητικός αγώνας 2 χλμ θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την Παραλία της Στούπας όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών.

Oι αθλητές του κολυμβητικού αγώνα θα πάρουν παράλληλη εκκίνηση από την παραλία της Στούπας διανύοντας την απόσταση μέσω δεξιόστροφης τριγωνικής διαδρομής πραγματοποιώντας 2 και 4 στροφές για τα αγωνίσματα των 1000 κ 2000 μ αντίστοιχα.

Ο κολυμβητικός αγώνας 1 χλμ θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την Παραλία της Στούπας όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών.

Oι αθλητές του κολυμβητικού αγώνα θα πάρουν παράλληλη εκκίνηση από την παραλία της Στούπας διανύοντας την απόσταση μέσω δεξιόστροφης τριγωνικής διαδρομής πραγματοποιώντας 2 και 4 στροφές για τα αγωνίσματα των 1000μ και 2000μ αντίστοιχα.

(Πληροφορίες 6944420729 Ραπτέας Παναγιώτης και 6974572673 Σαραντέας Παναγιώτης).