Πέμπτη, 02 Αύγουστος 2018 12:37

Το “Τόλμη” στην 29η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Γράφτηκε από τον

 

Στην Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, έναν σπουδαίο αγώνα ανοικτής θάλασσας που αποτελεί θεσμό, καθώς έχει εδραιωθεί εδώ και 29 χρόνια θα συμμετέχει το σκάφος Τόλμη το οποίο την Κυριακή κατέπλευσε στην Πάτρα.

Ο αγώνας θα αποτελέσει την δεύτερη φετινή συμμετοχή της ομάδας σε αγώνα εκτός του Μεσσηνιακού Κόλπου, μετά την πετυχημένη συμμετοχή της σε αγώνες στον Σαρωνικό Κόλπο που διεξήχθησαν τον περασμένο Απρίλιο.

Το φετινό Ράλι Ιονίου ξεκινά την Κυριακή 5 Αυγούστου με μία διαδρομή ελεγχόμενου στίβου στον Πατραϊκό Κόλπο. Την Τρίτη 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ιστιοδρομία Πάτρα-Ζάκυνθος απόστασης 51 νμ, ενώ την Πέμπτη 9 Αυγούστου θα διεξαχθεί η ιστιοδρομία Ζάκυνθος- Κεφαλλονιά (Ληξούρι) απόστασης 34νμ. Στο Ληξούρι, παράλληλα με το Ράλι Ιονίου, θα διεξαχθεί και το Κύπελλο Χουάν ντε Φούκα 2018, που θα περιλαμβάνει 3 παλινδρομικές ιστιοδρομίες μέχρι το Σάββατο 11 Αυγούστου όπου θα ολοκληρωθούν οι αγώνες. Προβλέπεται συμμετοχή περίπου 30 σκαφών, μεταξύ των οποίων και αρκετά από το άλλες Περιφέρειες. Διοργανωτής για φέτος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και υποστηρίζεται με χορηγό την εταιρεία Super Cargo Ltd.

Η υποδοχή κυβερνητών και πληρωμάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Αυγούστου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών. Στους ενδιάμεσους σταθμούς έχουν προγραμματιστεί από τις τοπικές αρχές εκδηλώσεις υποδοχής των πληρωμάτων παραδοσιακού χαρακτήρα, καθώς και ξεναγήσεις.

Κυβερνήτης στη ΤΟΛΜΗ θα είναι ο Ιωάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Κωνσταντίνος Λημνιός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Βασιλική Κουφού, Γεώργιος Γεωργούλης, Βασίλειος Τσαγκλής και Έφη Δελικούρα.