Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2018 13:38

Ο Ακρίτας στο πρωτάθλημα στίβου της Σερβίας με Μπακογιάννη και Κοζομπόλη! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με 27 αθλητές και αθλήτριες αναχώρησε χθες το μεσημέρι οδικώς για το Βελιγράδι ο Ακρίτας Καλαμάτας, προκειμένου να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα στίβου της Σερβίας!

Στην αποστολή βρίσκεται και η Ολυμπιακονίκης Νίκη Μπακογιάννη, καθώς και η Μεσσήνια πρόεδρος των Ολυμπιονίκων Βούλα Κοζομπόλη!

Ο Ακρίτας θα μείνει τρεις μέρες στο Βελιγράδι και κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα προπονηθεί και με τους αθλητές από τις ακαδημίες του σπουδαίου πρωταθλητή του ύψους Ντράγκαν Τόπιτς.

Μάλιστα οι δύο σύλλογοι θα αδελφοποιηθούν και αναμένεται το επόμενο διάστημα να επισκεφτούν και οι Σέρβοι τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο καλαματιανός σύλλογος στίβου βγαίνει εκτός συνόρων και στόχος, όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι να το πράττει αυτό κάθε χρόνο. Ο πρόεδρος του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για την επόμενη έξοδο στη Ρωσία, όπου οι μικροί αθλητές θα συναντήσουν τεράστιες προσωπικότητες του αθλητισμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που βοήθησαν γι’ αυτό το ταξίδι, αλλά και την προπονήτρια κ. Ντόλου, διότι χωρίς αυτήν όπως είπε, δεν θα υπήρχε ο σύλλογος.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, που πήρε πρώτη το λόγο στη συνέντευξη, ανέφερε ότι η Περιφέρεια συμβάλει οικονομικά σε αυτή την προσπάθεια του Ακρίτα γιατί ενισχύεται ο αθλητισμός τουρισμός. Επίσης πρόσθεσε ότι “Εχουμε μεγάλους δεσμούς φιλίας με τον σερβικό λαό”. Ο Νίκος Δημητρακόπουλος – υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων του Ακρίτα δήλωσε ότι: “Είναι η πρώτη μας συμμετοχή εκτός συνόρων, που σηματοδοτεί την αρχή για κάτι πολύ μεγάλο. Θέλουμε κάθε χρόνο να έχουμε μια έξοδο, ώστε να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Εννοείται ότι θα έρθουν και αθλητές από τη Σερβία στην Καλαμάτα”.

Η προπονήτρια του Ακρίτα Ευαγγελία Ντόλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στη Σερβία: “Θα κάνουμε. δύο προπονήσεις κατόπιν συμφωνίας με τον κ. Τόπιτς. Την Παρασκευή το απόγευμα θα είναι και οι δύο ακαδημίες. Το Σάββατο το απόγευμα θα γίνει το πρωτάθλημα στίβου της Σερβίας στην κατηγορία τζούνιορ για παιδιά γεννημένα το 2005, το 2006 και το 2007. Πήραμε όμως άδεια για να συμμετάσχουν και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας σε αυτό το εθνικό πρωτάθλημα”.

Τους αθλητές στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησαν ο Γιάννης Κώτσιρας και η Αφροδίτη Καράμπελα.

Ο πρώτος δήλωσε ότι: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που θα πάμε για 3 μέρες στη Σερβία. Θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία και μια πρόκληση. Θα πάω πρώτη φορά στο εξωτερικό και θα είμαι διπλά χαρούμενος αν πάρουμε και νίκες”.

Η Αφροδίτη Καράμπελα είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ εκτός συνόρων. Θα είναι για εμάς μια εμπειρία και μια πρόκληση”.

Νέο κλειστό αθλητικό κέντρο!

Οι άνθρωποι του Ακρίτα αποκάλυψαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται στα “σκαριά” η δημιουργία ενός κλειστού αθλητικού κέντρου, που θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας.

Στο εν λόγω αθλητικό κέντρο θα φιλοξενούνται εκτός από το στίβο και άλλα αθλήματα σάλας. Το κλειστό, θα είναι το σπίτι του αθλητή, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε όχι μόνο για παιδιά του Ακρίτα, αλλά για όλη την πόλη και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού.

Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία (δεν αναφέρθηκαν περισσότερα στοιχεία) και αναμένεται να λειτουργήσει τους τελευταίους μήνες του 2019.