Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018 17:47

Ξεκίνησαν τα τμήματα κολύμβησης του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησαν τα τμήματα κολύμβησης του ΝΟΚ

 

Ξεκίνησαν την Δευτέρα την λειτουργία τους τα τμήματα κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας "Ο Ποσειδών" εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η προσέλευση των παιδιών κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των προγραμμάτων μάλιστα είναι εντυπωσιακή.

Η ανακοίνωση του ΝΟΚ με αφορμή την έναρξη της σεζόν αναφέρει: “Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης της ομάδας, πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες δράσεις και συνεργασίες του ομίλου ώστε οι αθλητές και οι προπονητές τους να μπορούν να έχουν την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια και να επιτύχουν στο μέγιστο βαθμό τους στόχους τους. Επικεφαλής προπονητής στο κολυμβητικό τμήμα και προπονητής της αγωνιστικής ομάδας παραμένει ο Στάθης Μπακολιάς με εξωτερικό συνεργάτη του για δεύτερη χρονιά στην αγωνιστική ομάδα τον Τάκη Λαγοπάτη ο οποίος είναι και προπονητής της προαγωνιστικής μαζί με την Βούλα Μπασακίδη. Στις ακαδημίες η ομάδα πλαισιώνεται από έμπειρους εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι με την εμπειρία τους καθοδηγούν και διδάσκουν στα παιδιά τα μυστικά της κολύμβησης. Συγκεκριμένα οι Δαμηλάτης Νίκος και Καίσαρη Άννα προετοιμάζουν τα παιδιά για τις προαγωνιστικές κατηγορίες, ενώ οι Μούσεβα Στεφανία, Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέττο και Δικαίου Μάγδα έχουν αναλάβει να διδάξουν στα μικρά παιδιά τα πρώτα τους "κολυμβητικά βήματα".

Οι ώρες προπονήσεων των τμημάτων είναι: Αγωνιστική ομάδα καθημερινά 14:30 - 17:00, Προαγωνιστική ομάδα 17:00 - 19:00, Επίλεκτα 16:00 - 17:00, ενώ στις ακαδημίες υπάρχουν τρία τμήματα 16:00 - 17:00, 17:00 - 18:00, 18:00 - 19:00. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στον χώρο του κολυμβητηρίου 16:00 - 20:00. Απαραίτητα δικαιολογητικά βεβαίωση παιδιάτρου ή καρδιολόγου και αίτηση εγγραφής η οποία δίνεται από την γραμματέα των τμημάτων υγρού στίβου Λένα Μυκωνιάτη στο κολυμβητήριο καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την λειτουργία των προγραμμάτων.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας προσκαλεί όλα τα παιδιά να γνωρίσουν την μαγεία της κολύμβησης, να μάθουν να κολυμπούν για να χαίρονται τις υπέροχες παραλίες μας με ασφάλεια και να διαφυλάξουν την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας Στάθης Μπακολιάς αναφέρεται στα πολύπλευρα οφέλη κολύμβησης στα παιδιά αφού χαρακτηρίζεται από πάρα πολλούς παιδίατρους και παιδαγωγούς ως το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας και την σωματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων: “Στα σωματικά οφέλη μπορούμε να αναφέρουμε την βελτίωση λειτουργίας του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, επίσης έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε παιδιά που πάσχουν από βρογχικό άσθμα, προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση και ισχυροποίηση της σπονδυλικής στήλης, αυξάνει την ελαστικότητα, αυξάνει την άμυνα του οργανισμού. Στα ψυχικά οφέλη η κολύμβηση εκτονώνει το άγχος, τα παιδιά μαθαίνουν να βάζουν στόχους, να πειθαρχούν στον εαυτό τους και στους προπονητές τους, να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να λειτουργούν ανεξάρτητα από τους γονείς τους, αυξάνει την ευφυΐα και βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες των παιδιών. Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, δημιουργούν νέες φιλίες μαθαίνουν στο ομαδικό πνεύμα και στην σωστή λειτουργίας της ομάδας μέσα από κανόνες. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι στα παιδιά και στους νέους μας, η ενασχόληση με το υγρό στοιχείο προσφέρει έναν νέο τρόπο ζωής, προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τους κινδύνους της καθιστικής ζωής και της σύγχρονης κοινωνίας που ζούμε προσφέροντας αρμονία τόσο σωματική, όσο και πνευματική.

Για να υπάρξουν όλα αυτά τα οφέλη στον οργανισμό και στην προσωπικότητα του παιδιού, αλλά και για να έχουμε κολυμβητική πρόοδο και εξέλιξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συστηματική ενασχόληση με το υγρό στοιχείο, η συνεχής και όχι διακοπτόμενη άσκηση. Περιμένουμε λοιπόν τους μικρούς μας φίλους και αυτή την χρονιά στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας να παίξουμε, να αθληθούμε και να βάλουμε νέους στόχους”.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ