Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018 19:01

Με επιτυχία το ιστιοπλοϊκό «Διήμερο Αθ. Κωστολία»

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία το ιστιοπλοϊκό «Διήμερο Αθ. Κωστολία»

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ιστιοπλοϊκός αγώνας για σκάφη ανοικτής θάλασσας που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Νοτίου Ελλάδας στο πλαίσιο του ετήσιου πρωταθλήματος της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του Αθανάσιου Κωστολία, φίλου ιστιοπλόου και μέλους του συλλόγου που «έφυγε» πέρυσι από την ζωή.

Ο αγώνας περιλάμβανε δύο ιστιοδρομίες με επιβραχυμένη διαδρομή Μαρίνα- Καρτ – Μαρίνα απόσταση 7ΝΜ, αντί τη αρχικής 18ΝΜ, λόγω των ασθενών ανέμων που έπνεαν .

Ο άνεμος που επικρατούσε και τις δύο ημέρες ήταν νότιος, εντάσεως 2 μποφόρ, που έδωσε την ευκαιρία σε κυβερνήτες και πληρώματα να αγωνιστούν σε συνθήκες χαμηλής εντάσεως ανέμου.

Πρώτη θέση το “Τόλμη”

Πρώτο σκάφος στην συνολική βαθμολογία με δύο πρώτες νίκες ήταν το Τόλμη (ΙΟΝΕ) με κυβερνήτη τον Γιάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Μάρθα Σινάπη, Παναγιώτη Κοτσαρίνη, Βασίλη Τσαγκλή, Γιάννη Καλκούνη και Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Δεύτερο σκάφος με μία τρίτη και μία δεύτερη νίκη, το Κουτρουμάνια (ΝΑΣΚ Αίολος), με κυβερνήτη τον Νίκο Μαυροειδή και πλήρωμα τon Νικόλαο Τσώνη.

Τρίτο σκάφος με μία τρίτη και μία δεύτερη νίκη, το Ηλιόχαρη (ΝΟΚ) με κυβερνήτη τον Δημήτριο Παπασταθόπουλο και πλήρωμα τους Κώστα Κωνσταντόπουλο, Δημήτρη Μακρή, Μαρία Βολιανίτη, Μαρία Καλλικούνη, Ανδρέα Καραμπότσο, Θανάση Κύρκο και Βάια Παντίδου.

Τέταρτο σκάφος με δύο τέταρτες θέσεις, το Μακεδών (ΙΟΝΕ) με κυβερνήτη τον Κοσμά Κανελλόπουλο και πλήρωμα τον Γιώργο Γεωργούλη, Γιάννη Γεωργούλη, Κώστα Πεχλιβάνη και Νάνσυ Κοσμίδου.

Ο ΙΟΝΕ ευχαρίστησε τα πληρώματα για την συμμετοχή τους και ανανέωσε το ραντεβού για το τέλος του μήνα καθώς σύντομα θα επαναπροκηρυχθεί ο αγώνας IONE RACE που είχε αναβληθεί το καλοκαίρι.