Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018 17:35

Διπλή παρουσία του Ευκλή στην “30η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα”

Γράφτηκε από τον
Διπλή παρουσία του Ευκλή στην “30η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα”

 

Δύο αθλητές του Ευκλή Καλαμάτας συμμετείχαν στην ''30η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα'' που έγινε το περασμένο Σάββατο. Συγκεκριμένα, στην Επετειακή ''30η Σπαρτακιάδα 2018'', αγωνίστηκαν ο Παναγιώτης Βεργετόπουλος για 7η χρονιά και ο Χρήστος Ποντίκης για 3η χρονιά.

Οι καλαματιανοί ποδηλάτες που εκπροσώπησαν επάξια τον Σύλλογό τους τερμάτισαν μέσα στο όριο των 12 ωρών, ο μεν Ποντίκης σε 8:33 ώρες, ο δε Βεργετόπουλος σε 9:07 ώρες.

Ας σημειωθεί ότι η ''Σπαρτακιάδα'' είναι μια αθλητική γιορτή, που ο κάθε ποδηλάτης την απολαμβάνει διαφορετικά, πάντως δεν είναι με την μορφή αγώνα.

Η ιδέα της ''Σπαρτακιάδας'' γεννήθηκε το 1988 από τον Σταύρο Καλκάνη και μια μικρή ομάδα τότε φανατικών ποδηλατών, μετέπειτα ιδρυτικά στελέχη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.), η οποία και διοργανώνει ανελλιπώς μέχρι σήμερα την ''Σπαρτακιάδα''.

Η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα αποτελεί το μεγαλύτερο θεσμό στα ποδηλατικά δρώμενα, το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των συμμετεχόντων και το επίσημο κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου.

Φέτος συμμετείχαν 395 ποδηλάτες, οι οποίοι διένυσαν 257 χλμ. ξεκινώντας από τη Αθήνα, από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) και τερμάτισαν στην Σπάρτη μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, μέσα σε όριο χρόνου 12 ωρών.