Σάββατο, 27 Οκτώβριος 2018 10:20

Στην Καλαμάτα ο τερματισμός του “Δρόμου Αθανάτων”

Γράφτηκε από τον

 

Στην Καλαμάτα θα γίνει σήμερα ο τερματισμός του “Δρόμου Αθανάτων” 142 χιλιομέτρων που διοργανώνουν και φέτος ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης “Οι Αθάνατοι”, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής.

Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

Ο αγώνας επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στις 7 μ.μ. στην Τρίπολη και ο τερματισμός θα γίνει σήμερα το αργότερο μέχρι τις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, όπου θα γίνουν και οι απονομές.

Η διαδρομή του είναι Τρίπολη, Σπάρτη, Μυστράς, Καλαμάτας.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές: Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη. Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.