Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2018 12:03

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Ολα έτοιμα για το διεθνές τουρνουά “Ancient Messene Open

Γράφτηκε από τον
ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Ολα έτοιμα για το διεθνές τουρνουά “Ancient Messene Open

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μεσσηνία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σε λίγες ημέρες ένα διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο...

Το “Ancient Messene Open” θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 1 έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Buca Beach Club” στην παραλία της Ανάληψης Μεσσήνης. Πρόκειται για το μοναδικό διεθνές τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα και ξεκίνησε σαν ένα όνειρο του καλαματιανού αθλητή Γιώργου Λαζαρίδη που έγινε πραγματικότητα, χάρις στη συμβολή φίλων, φορέων και χορηγών.

40 αθλητές και αθλήτριες από 13 χώρες

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 40 αθλητές και αθλήτριες από 13 χώρες, με τους διαγωνιζόμενους να αγωνίζονται τόσο στο μονό όσο και στο διπλό. Οι χώρες από τις οποίες θα έρθουν οι αθλητές για το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο είναι οι εξής: Ελλάδα, Γαλλία, Τουρκία, Ρουμανία, Φινλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Ιταλία, Βουλγαρία, Αγγλία, Δανία, Κροατία και Ελβετία.

Οι αγώνες την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ξεκινούν στις 9.30 το πρωί και θα ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα, το Σάββατο θα διεξαχθούν οι τελικοί και στις 7 το απόγευμα θα γίνουν οι απονομές και την Κυριακή στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί ο τελικός στο μονό ανδρών.

Χθες δόθηκε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο “Elite” για το 3ο “Ancient Messene Open” με τον Γιώργο Λαζαρίδη να ευχαριστεί όσους συμβάλουν στην καθιέρωση αυτού του διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο. Ο Λαζαρίδης μιλώντας εκ μέρους των διοργανωτών τόνισε πως εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, το τουρνουά στοχεύει και στον αθλητικό τουρισμό και στην ανάδειξη του τόπου και της γαστρονομίας του νομού μας.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ξεναγηθούν στην Αρχαία Μεσσήνη, όπως και στο μουσείο παραδοσιακών στολών της Βικτωρίας Καρέλια.

Ακόμη ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο προσκάλεσε σχολεία, συλλόγους και τον απλό κόσμο να βρεθεί το τετραήμερο στο “Buca Beach Club” για να παρακολουθήσει τους αγώνες, οι οποίοι είναι στο επίσημο καλεντάρι της Ομοσπονδίας.

Η αντιπερειφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου έδωσε συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτού του τουρνουά Γιώργο Λαζαρίδη, Ανδρέα Ζαγάκο και Αρη Κορομηλά και δήλωσε περήφανη γι’ αυτή τη διοργάνωση που στέλνει πολλαπλά μηνύματα, διαφημίζει τη Μεσσηνία και βοηθά στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιώργος Λαζαρίδης επισήμανε πως φέτος υπάρχει ένα πολύ δυνατό ταμπλό γυναικών με 14 συμμετοχές και προσωπικά δήλωσε έτοιμος για να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά σε μονό και διπλό.