Τρίτη, 20 Νοέμβριος 2018 14:51

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Από το ΝΟΚ στη Βουλιαγμένη Στάθης και Γιώργος Τσάμης

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Από το ΝΟΚ στη Βουλιαγμένη Στάθης και Γιώργος Τσάμης

 

Μεταγραφή στη Βουλιαγμένη πήραν οι ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Στάθης και Γιώργος Τσάμης.

Ο πρώτος είναι πανελληνιονίκης στην κατηγορία LASER RADIAL και μέλος της Εθνικής εφήβων και μαζί με τον αδερφό του μετακόμισαν στον Αθηναϊκό σύλλογο , ξεπερνώντας και αψηφώντας όλα τα εμπόδια για καλύτερες αθλητικές ιστιοπλοϊκές μέρες και εμπειρίες. Ο φιλόξενος Ναυτικός Όμιλος Κατοίκων Βουλιαγμένης και ο καταξιωμένος αθλητής και προπονητής, ο Καλαματιανός Παναγιώτης Βεργινάδης, ήταν το κίνητρο της μεταγραφής. Κάθε Σαββατοκύριακο οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο μαγικό όρμο της Βουλιαγμένης με ομάδα 24 σκαφών περίπου.

Έχουν ήδη ξεκινήσει την αγωνιστική τους δράση και προετοιμασία με δυο αγώνες και πλασαρίσματα αξιόλογα, ειδικά για τον Ευστάθιο Τσάμη που στον πρώτο αγώνα , μετά την έκτη θέση του metal race, ολοκλήρωσε 9ος στην γενική κατάταξη στα 65 σκάφη στον αγώνα Ν.Ο. Βουλιαγμένης και στον δεύτερο κατετάγη 7ος στην γενική κατάταξη στον αγώνα του Ν.Ο.Κ. Βουλιαγμένης .

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιφερειακά, πανελλήνια, δυο Ευρωπαϊκά (Ελλάδα LASER RADIAL και Hyeres Γαλλίας LASER 4,7 ) και ίσως και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα (Καναδάς ή Κροατία) μέσα στο 2019.