Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019 14:38

ΑΙΟΛΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΑΜΠ: Στην Καλαμάτα η εθνική ιστιοπλοΐας της Ελβετίας! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΙΟΛΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΑΜΠ: Στην Καλαμάτα η εθνική ιστιοπλοΐας της Ελβετίας! (φωτό)

Στην Καλαμάτα βρίσκεται από την 1η Φεβρουαρίου η εθνική ιστιοπλοΐας της Ελβετίας, η οποία προετοιμάζεται υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου Ελληνα προπονητή Νίκου Δρούγκα.

Πρόκειται για μέλη της ομάδας στην κλάση σκαφών “420” οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση του ΝΑΣΚ Αίολος.

Ο καλαματιανός σύλλογος διοργανώνει διεθνές προπονητικό καμπ, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα και ευελπιστεί ότι θα αποτελέσει την αρχή για τα υπόλοιπα καμπ που θα γίνουν στη Μεσσηνία.

Να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο είχε ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουν και μέλη της εθνικής Ιταλίας και Αμερικής, αλλά τελικά ήρθε μόνο η Ελβετία που στοχεύει να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Στα αξιοσημείωτα ότι στο εν λόγω καμπ γίνεται η δοκιμή πανιών, που διεκδικούν έγκριση για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για πανιά που έχουν την υπογραφή του βραβευμένου Ιταλού σχεδιαστή πανιών ιστιοπλοΐας Ρέντζο Σόρτσι, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως και ο διεθνής κριτής αγώνων Σταύρος Κουρής. Ακόμα μαζί με τον προπονητή Νίκο Δρούγκα είναι ο συνεργάτης του κ. Βασιλάς, αλλά και η διατροφολόγος κ. Βλουτόγλου.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που προετοιμάζονται στην Καλαμάτα είναι οι οι Αχίλε Κάσκο (18 ετών), Ελιοτ Σιτς (17 ετών), Μάλιν Κάρισον (15 ετών), Μίρλιν Ταπολέτ (15 ετών), Νατάσα Ραστ (16 ετών) και Σαμίρα Ραστ (18 ετών).

Η συνέντευξη Τύπου

Με αφορμή αυτό το γεγονός, οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής χαρακτήρισε σπουδαία τη χθεσινή ημέρα, καθώς όπως είπε: “Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με την βοήθεια των προπονητών ιστιοπλοΐας. Αυτή την περίοδο γίνεται διεθνές ιστιοπλοϊκό καμπ στην κατηγορία 420 στο σωματείο μας. Είναι η έναρξη για όλα τα υπόλοιπα καμπ που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, με τη συμμετοχή ξένων αθλητών. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δρούγκα, την εθνική Ελβετίας και όλο το τεχνικό τιμ που στηρίζει τη διενέργεια αυτού του καμπ. Ακόμα ευχαριστούμε τον πρόεδρο του αθλητικού φορέα Παναγιώτη Βασιλόπουλο για την υποστήριξη του, όπως και το δημοτικό λιμενικό ταμείο”.

Ο προπονητής Νίκος Δρούγκας τόνισε ότι: “Ηρθαμε εδώ για να βελτιώσουμε την αεροδυναμική των πανιών μας και να γυμναστούμε. Η Καλαμάτα έχει προτέρημα τον ζεστό καιρό σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα και τη Βόρεια Ευρώπη, όπου αυτή τη στιγμή δεν μπορούν τα παιδιά να μπουν στη θάλασσα για περισσότερο από μισή με μια ώρα! Φανταζόμαστε ότι και στο μέλλον θα έρθουμε αρκετές φορές, καθώς είναι αρκετά φιλόξενο το μέρος .Χρειάζονται όμως υποδομές, συγκεκριμένο υπόβαθρο σε εγκαταστάσεις και χώρους όπως παράδειγμα τα αποδυτήρια. Η πόλη σας είναι καθαρή και έχετε ανθρώπους που συνεισφέρουν, όπως ο κ. Βγενής, Αυτό που επίσης είναι καταπληκτικό εδώ είναι η θάλασσα και οι καιρικές συνθήκες, έχει μπουκαδούρα και καλό άνεμο όλο το χρόνο. είναι απίστευτος τόπος! Θα είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς αθλητές”.

Οσο για τους στόχους της εθνικής Ελβετίας, ο κ. Δρούγκας μεταξύ άλλων είπε: “Είναι από τις πρώτες προσπάθειες που κάνει η Ελβετία στην κατηγορία 420. Δεν έχουν το ιστιοπλοϊκό υπόβαθρο να κερδίσουν, γι’ αυτό δουλεύουν με εμάς σκληρά ώστε να τους φέρουμε εκεί που θέλουμε. Μας εμπιστεύτηκαν να κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε. Στόχος μας είναι το Παγκόσμιο! Όσο πιο ψηλά στοχεύουμε τόσο το καλύτερο”.

O Ιταλός σχεδιαστής πανιών Ρέντζο Σόρτσι είπε ότι «Είμαι εδώ, καθώς είναι μια σπουδαία ευκαιρία να δοκιμάσω τη δουλειά μου στα πανιά, από τον υπολογιστή σε κανονικές καιρικές συνθήκες και αγώνα. Η σχεδίαση των πανιών απαιτεί ιδιαίτερη λεπτομέρεια και ακρίβεια και σε συνεργασία με τον Νίκο Δρούγκα και όλους τους συνεργάτες προβαίνουμε σε τυχόν διορθώσεις και βελτιώσεις των ιστίων πριν αυτά βγουν στο εμπόριο και τον ιστιοπλοϊκό στίβο”.

Ο διεθνής κριτής αγώνων Σταύρος Κουρής σημείωσε ότι:“Ασχολούμαι με τους κανονισμούς αγώνων ιστιοπλοΐας και ήρθα εδώ για να βοηθήσω τα παιδιά, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τους κανονισμούς και να τους χρησιμοποιήσουν υπέρ τους, να χτίσουν την τακτική τους στον αγώνα και να πάρουν κάποιες θέσεις στη διάρκεια του αγώνα”.

Τέλος, εκ μέρους των αθλητών και αθλητριών της εθνικής Ελβετίας, μίλησε η 16χρονη καπετάνιος Νατάσα Ραστ. »Ξεκίνησα μικρή την ιστιοπλοΐα με το σκάφος των γονιών μου, εντάχθηκα σε σύλλογο και σιγά σιγά συμμετείχα σε αγώνες και σε κάποιους διεθνείς στην κατηγορία Optimist και πριν λίγα χρόνια επέλεξα την 420. Πριν ένα χρόνο γνώρισα τον Νίκο και έκτοτε προπονούμαι μαζί του.