Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2019 15:37

Πίτα και βραβεύσεις από τον ΑΣ Ταε κβον ντο Κυπαρισσίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Σε μια όμορφη γιορτή, στην ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου Ταε κβον ντο Κυπαρισσίας, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία βραβεύτηκαν οι διακριθέντες αθλητές του 2018.

Επίσης έγινε η κοπή της πίτας, καθώς και οι απονομές των διπλωμάτων κουπ και νταν των αθλητών από τις εξετάσεις που έγιναν στον Σύλλογο στις 2 Φεβρουαρίου.

Αρχικά έγινε μια αναδρομή στην ιστορία του Συλλόγου που ιδρύθηκε το 1988 στην πόλη της Κυπαρισσίας έχοντας αθλητές από όλο το Νομό Μεσσηνίας και από το Νομό Ηλείας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας και υπηρετεί το ολυμπιακό άθλημα του υπό την αιγίδα της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής. Είναι αναγνωρισμένο σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχουν περάσει από τα τμήματα του πάνω από 1200 αθλητές, με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις. Αυτή την στιγμή λειτουργούν 5 τμήματα με αθλητές όλων των ηλικιών των οποίων την εκγύμναση επιμελούνται πιστοποιημένοι προπονητές του αθλήματος. Επίσης, λειτουργούν 2 αγωνιστικά τμήματα με περίπου 30 αθλητές διαφόρων κατηγοριών στο σύνολο τους.

Προπονητής του συλλόγου είναι ο Παναγιώτης Δικαίος. Ένας από τους πρωταθλητές με μεγάλη καριέρα και αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του είναι ο Αλεξόπουλος Παναγιώτης, ο όποιος είναι πλέον ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας. Επίσης ο Δημήτρης Δικαίος Δικαίου παλαιός πρωταθλητής που έχει το ρόλο του βοηθού προπονητή. Ενώ πρόεδρος επί σειρά ετών είναι ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος το τιμ της ομάδας συμπληρώνουν ο γυμναστής Ιωάννης Σωτηρόπουλος και η ψυχολόγος Γεωργία Θεοδωροπούλου.

Συμμετοχές και

διακρίσεις σε αγώνες

Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι το 2018 αποτέλεσε χρονιά σταθμό για τον σύλλογο, καθώς πρωτοστάτησε τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Συμμετείχε σε δυο πρωταθλήματα πανελλήνιας συμμετοχής τύπου baby cup για τις μικρές ηλικίες, αποκομίζοντας οι μικροί αθλητές όμορφες εμπειρίες συναγωνισμού και ευγενούς άμιλλας.

Επίσης πήρε μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών και under 21 με αγωνιστικά τμήματα, όπου όχι μόνο συμμετείχε αλλά διακρίθηκαν και αθλητές του συλλόγου σε αυτά. Τη συμμετοχή του στο καλοκαιρινό camp με τη συμμετοχή ιρανών πρωταθλητών και του προπονητή της εθνικής Ιράν αλλά και πολλών πρωταθλητών από την Ελλάδα. Και φυσικά τη συμμετοχή του συλλόγου στο Navarino Challenge.

Οι βραβεύσεις των αθλητών

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν, ο ασημένιος πρωταθλητής Χαράλαμπος Γκόρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα KIM & LIU ευ αγωνίζεσθαι στην κατηγορία παίδων για το έτος 2018 , όπου την απονομή έκανε ο μεγάλος χορηγός του συλλόγου και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, τονίζοντας ότι στηρίζει και θα στηρίζει πάντα τον αθλητισμό την παιδεία και τον πολιτισμό.

Βραβεύθηκαν ακόμη ο Δημήτρης Παναγιωτόππουλος που πήρε την 5 θέση στο κύπελλο Ελλάδος, ενώ την βράβευση έκανε ο αντιδήμαρχος Γιαννης Μερκούρης. Ο Αδάμ Παναγιωτόπουλος που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στην κατηγορία -45 κιλών, επίσης στο πανελλήνιο κύπελλο κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, και τέλος στο διεθνές βαθμολογούμενο κατηγορίας G1 που έγινε στην Αθηνά κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Κανελλόπουλος Ζαχαρίας.

Τέλος βραβεύτηκε η Άννα Γιακουμοπούλου που το 2018 ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος , κατέκτησε 12 μετάλλια σε διεθνή βαθμολογούμενα πρωταθλήματα G1, αποτέλεσε μέλος την εθνικής ομάδας, με κορυφαία διάκριση το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με όλες αυτές τις διακρίσεις είναι η μοναδική αθλήτρια παγκοσμίως που ανέβηκε 110 θέσεις το 2018 στην παγκόσμια κατάταξη και βρίσκεται στην 55η θέση. Ανακηρύχτηκε κορυφαία αθλήτρια από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταε κβον ντο. Τη βράβευση έκανε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος.

Επίσης τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους πήραν ο προπονητής του Συλλόγου Παναγιώτης Δικαίος την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Φορέα Αθλητισμού του Δήμου Θεόδωρος Τσαλαμανδρής , ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Αλεξόπουλος την απονομή έκανε ο πρέσβης επί τιμής Χρήστος Παναγόπουλος , ο εφοπλιστής Γιώργος Λεβεντάκης όπου την απονομή έκανε ο Κώστας Αλεξόπουλος.

Διπλώματα πήραν οι αθλητές που πήραν ζώνες και τέλος έκοψαν την πίτα με ευχές για τη νέα χρονιά.

Κ.Μπ.