Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2019 12:33

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ: Ετοιμος για νέες διακρίσεις ο Α.Γ.Σ. Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε το 2019 προμηνύεται εξαιρετική χρονιά για τον Α.Γ.Σ. Τάε κβον ντο Καλαμάτας.

Ο μεσσηνιακός σύλλογος κατέκτησε δύο μετάλλια στο πρώτο μεγάλο τουρνουά, που δεν ήταν άλλο από το παγκόσμιο βαθμολογημένο πρωτάθλημα G1 που έγινε πριν λίγες μέρες στην Κύπρο.

Η Ελένη – Παναγιώτα Μαρώση πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των κορασίδων και η Παναγιώτα Σαραντάκη τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των νεανίδων. Ακόμα ο Α.Γ.Σ. Καλαμάτας είχε στη Λάρνακα δύο πέμπτες θέσεις με τη Μαρία Τομάζου και το Γιώργο Σάμιτα, ενώ συμμετείχε συνολικά με 9 αθλητές και αθλήτριες.

Η Μαρώση, η Σαραντάκη και η Τομάζου μίλησαν χθες στα ΜΜΕ για τις παραπάνω επιτυχίες, έχοντας στο πλευρό τους τον αντιπρόεδρο της ΕΛΟΤ και προπονητή του Α.Γ.Σ. Καλαμάτας, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, καθώς και τον ιδρυτή του συλλόγου, μάστερ Τζίμη Παναγιωτόπουλο.

Οι πρωταγωνίστριες τόνισαν το υψηλό επίπεδο των αγώνων και δεν έκρυψαν τις φιλοδοξίες τους για νέες διακρίσεις, αρχής γενομένης από το πρωτάθλημα G2 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο τέλος του μήνα.

“Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατάφερα να πάρω χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Ο επόμενος στόχος είναι να πάω στο G2 της Θεσσαλονίκης και να πάρω μετάλλιο, ώστε να προκριθώ στο πανευρωπαϊκό”, δήλωσε η Ελένη – Παναγιώτα Μαρώση.

Για πρωτόγνωρη εμπειρία έκανε λόγο η Παναγιώτα Σαραντάκη: “Πρώτη φορά συμμετείχα σε τέτοιου είδους διοργάνωση και ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και πάρα πολύ όμορφη για μένα. Όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο, εκτός από έκπληξη, ένιωσα και δέος, γιατί βλέπεις παιδιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου που ετοιμάζονται να αγωνιστούν”, είπε αρχικά και πρόσθεσε:

“ Προσπάθησα και τα πήγα αρκετά καλά. Θα μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα. Όταν πήρα το μετάλλιο τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα, γιατί αισθάνεσαι χαρά ότι οι κόποι σου ανταμείβονται και ότι δίνεις στον εαυτό σου ένα ακόμα πάτημα για να συνεχίσεις και να προσπαθείς ακόμη περισσότερο. Επόμενος στόχος μου είναι το G2 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα συμμετέχω και σε οποιαδήποτε διοργάνωση και όποιο ευκαιρία μου δοθεί θα την αξιοποιήσω κατάλληλα.

Για τη Μαρία Τομάζου ήταν “Η τρίτη συμμετοχή σε διεθνές πρωτάθλημα. Ηταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και το επίπεδο πολύ υψηλό. Κατάφερα να νικήσω σε έναν αγώνα και να χάσω στον δεύτερο που ήταν για το μετάλλιο. Είμαι ευχαριστημένη από τον εαυτό μου, αν και μπορούσα να τα πάω καλύτερα.

Επόμενος στόχος είναι το G2 της Θεσσαλονίκης, όπου ελπίζω να καταφέρω να πάρω μετάλλιο, ώστε να προκριθώ στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων.

Το όνειρό μου είναι να μπω στην εθνική ομάδα και αργότερα να φθάσω στην Ολυμπιάδα”.

Οι δηλώσεις Γιώργου και Τζίμη Παναγιωτόπουλου

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΟΤ και προπονητής του Α.Γ.Σ. Καλαμάτας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος έκανε τον απολογισμό του συλλόγου στους αγώνες στη Λάρνακα, λέγοντας ότι: “Είχαμε δυναμική παρουσία με 9 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες. Ο σύλλογος μας, έφερε δυο επιτυχίες, ένα χρυσό μετάλλιο με την Ελένη Μαρώση κι ένα ασημένιο με την Παναγιώτα Σαραντάκη και δυο πέμπτες θέσεις με την Μαρία Τομάζου και τον Γιώργο Σάμιτα. Οι αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να διακριθούν ήταν στην κατηγορία των ανδρών οι Αποστόλης Αλεξίου και Γιώργος Σκόκος και στις γυναίκες οι Αθανασία και Ευδοκία Τρίμη και Αλεξάνδρα Σδούγα. Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν πάρα πολύ υψηλό, όπως και σε όλα τα πρωταθλήματα G1 που γίνονται στον κόσμο. Καταφέραμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία και πλέον επόμενος στόχος είναι G2 το πρωτάθλημα, που θα γίνει στο τέλος του μήνα στην Θεσσαλονίκη, Το συγκεκριμένα τουρνουά είναι και μια πρόκριση που θα γίνει αυτή τη χρονιά. Όποιος αθλητής δηλαδή καταφέρει και πάρει μετάλλιο, προκρίνεται αυτομάτως στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων”. Ο μάστερ Τζίμης Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το μόνο που λείπει από το σύλλογο είναι ένα ολυμπιακό μετάλλιο και πιστεύει ότι θα πάρει, γιατί όπως λέει: “Eχουμε αξιόλογους προπονητές (Νίκη Αθανασοπούλου, Αναστασία Φωτάκη), αθλητές και βοηθούς προπονητών (Γιώργος Σκόκος, Αποστόλης Αλεξίου). Ο αρχηγός αυτών και πρώτος ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, που πέρασε από τα ελληνικά πρωταθλήματα, πανευρωπαϊκά, παγκόσμια με μεγάλες συμμετοχές, δυο χρονιές στην παγκόσμια πανεπιστημιάδα με χάλκινο μετάλλιο, χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς. Έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα για το άθλημα, καθώς το γνωρίζει πολύ καλά”.