Σάββατο, 02 Μάρτιος 2019 11:07

ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Α.Σ. ΚΑΡΑΤΕ: Χασανάκος και Σταυριανού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Εφήβων – Νέων Ανδρών και Under 14 – Under 21 θα αγωνιστούν ο Αναστάσιος Χασανάκος και ο Ελενα Σταυριανού του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Καράτε.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Ο Αναστάσιος Χασανάκος θα λάβει μέρος στο αγωνιστικό μέρος του Κούμιτε στην κατηγορία των – 68 κιλών στους Νέους Άνδρες και η αθλήτρια Έλενα Σταυριανού θα αγωνιστεί στο τεχνικό μέρος του Κάτα και στο Κούμιτε στην κατηγορία των – 42 κιλών στην κατηγορία Under 14 στις κορασίδες.

Ο Χασανάκος σε αντίστοιχους αγώνες που είχαν διεξαχθεί τον Οκτώβριο στη Λαμία, αλλά στην κατηγορία των εφήβων, είχε κατακτήσει την 3η θέση. Ετσι είχε δεχθεί κλήση στην Εθνική ομάδα, με την οποία έκανε κάποιες προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα.

Ο προπονητής Ιωάννης Μπούρας που θα βρίσκεται στο πλευρό των Μεσσήνιων αθλητών δήλωσε σχετικά: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητών μας, που προσπαθούν να αφομοιώσουν τον τρόπο που χρειάζεται πλέον να προσεγγίσουμε το αγωνιστικό Καράτε, καθώς με την είσοδο του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο το 2020 έχουν γίνει σημαντικές τροποποιήσεις σε όλους τους τομείς του αθλήματος. Οι αθλητές μας θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη διοργάνωση εντός συνόρων και ο πρώτος στόχος είναι να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον, καθώς και την κατάκτηση ενός μεταλλίου που δίνει την είσοδο στην Εθνική ομάδα, κάτι που έχουμε καταφέρει ήδη με τον Αναστάσιο Χασανάκο».

Την αποστολή θα συνοδεύσει ο πρόεδρος της διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε για την Νότια Ελλάδα και περιφερειακός εξεταστής μαύρων ζωνών και νταν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε Ευθύμιος Μπούρας.