Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 13:52

Αθλητές του Μεσσηνιακού στη β’ φάση σχολικών αγώνων στίβου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Αθλητές του Μεσσηνιακού στη β’ φάση σχολικών αγώνων στίβου (φωτό)

 

Στη β’ φάση του σχολικού πρωταθλήματος στίβου Λυκείων που θα διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας σήμερα Τρίτη, θα συμμετέχουν 11 αθλητές και αθλήτριες του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού.

Στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης θα λάβουν μέρος πολυάριθμοι μαθητές και μαθήτριες Νομών της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες θα συναγωνιστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιτύχουν προκαθορισμένα όρια και θέσεις κατάταξης και συνεπώς να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στην Γ’ (τελική) φάση, στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων 2019.

Οι 11 αθλητές, μαθητές και αθλήτριες, μαθήτριες του Μεσσηνιακού (επί συνόλου 17 προκριθέντων της Α’ φάσης από τον Νομό Μεσσηνίας), είναι οι εξής: Τσακπινέλλης Θεόδωρος (100μ.), Σιήμι Νίκος (200μ.), Γκότσης Κώστας (200μ.), Ζαχαριάς Αλέξανδρος (400μ.), Βασιλογιαννακόπουλος Γιώργος (τριπλούν), Κούσκουλας Γιώργος (μήκος), Μαγουλιανίτης Κυριάκος (ακοντισμός), Τσακπινέλλη Μαρία Άννα (100μ.), Σουλειμέζη Νίκη (200μ.), Χανδρινού Μαριδήμη (μήκος), Δημητροπούλου Κρίνα (ακοντισμός).

Η ανακοίνωση του Μεσσηνιακού αναφέρει: “Σε διαχρονική βάση οι αθλητές/αθλήτριες του Μεσσηνιακού πρωταγωνιστούν τόσο στην διοργάνωση της συγκεκριμένης φάσης όσο και την επερχόμενη τελική φάση. Την περσινή σχολική περίοδο, στην ίδια εγκατάσταση, οι (ξανά) 11 συμμετέχοντες από τον Μεσσηνιακό κατέκτησαν 3 πρώτες θέσεις, 2 δεύτερες θέσεις και 2 τρίτες θέσεις επιτυγχάνοντας παράλληλα 5 προκρίσεις για την τελική φάση. Επιπρόσθετα, ένα χρόνο πριν, η Κρίνα Δημητροπούλου πραγματοποίησε την δεύτερη καλύτερη, πανελλαδικά, επίδοση της χρονιάς στον ακοντισμό (της ηλικιακής κατηγορίας της) με επακόλουθο την κλήση της στην προ εθνική ομάδα στίβου των κορασίδων”.