Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2019 19:40

Σε τουρνουά ράγκμπι στο ΟΑΚΑ δύο δημοτικά σχολεία της Χώρας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Σε τουρνουά ράγκμπι στο ΟΑΚΑ δύο δημοτικά σχολεία της Χώρας (φωτό)

 

Σπουδαίες εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν προχθές Δευτέρα οι μαθητές δύο δημοτικών σχολείων της Χώρας.

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Χώρας, βρέθηκαν στο βοηθητικό του Ολυμπιακού Σταδίου στο Μαρούσι και συμμετείχαν σε τουρνουά ράγκμπι.

Ηταν μια αθλητική εκδήλωση που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συμμετείχαν 16 δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Τα δύο δημοτικά σχολεία της Χώρας συμμετείχαν με τα ονόματα του Νηλέα και του Νέστορα στους αγώνες ράγκμπι 7 παικτών.

Μάλιστα οι σημαίες των ομάδων σχεδιάστηκαν από τα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Η σημαία του Νηλέα είχε πάνω τις σημαίες της Γαλλίας και της Ελλάδας με μια μπάλα του ράγκμπι στη μέση και φύλλα ελιάς, ενώ του Νέστορα τον γρύπα.

Οι εμπειρίες λοιπόν που απέκτησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο δημοτικών σχολείων ήταν σημαντικές τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο κομμάτι των Γαλλικών με τη κυρία Sylvie Dufresne που συνόδευσε τα σχολεία στην Αθήνα. Ακόμη συνοδοί ήταν η δασκάλα του 2ου δημοτικού Σία Νικολοπούλου και οι καθηγητές φυσικής αγωγής Νίκος Δημόπουλος και Μέμα Ξιάρχου. Συμβολή στην ιδιαίτερη αυτή εκπαιδευτική εκδρομή είχαν οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων Ανδρέας Ζόμπολος και Φίλιππος Μπογιατζής που στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών, ο Γιώργος Μπαχούμας και ο Δήμος Πύλου Νέστορος για τα μπλουζάκια των παιδιών και οι δύο σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους έδωσαν καλάθια με παραδοσιακά προϊόντα της Μεσσηνίας στους διοργανωτές της αθλητικής εκδήλωσης και στα άλλα δημοτικά σχολεία.