Κυριακή, 05 Μάιος 2019 10:11

Ο αγώνας δρόμου “Run the Theatre” σήμερα στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από τον
Ο αγώνας δρόμου “Run the Theatre” σήμερα στη Μεγαλόπολη

 

Σήμερα Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου “Run the Theatre 2019” στη Μεγαλόπολη.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την έγκριση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. (και για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων) και 2,5 χλμ. (και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού καθώς και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή θα βρίσκονται μπροστά από την πλατεία Ηρώων της Μεγαλόπολης.

Παράλληλα στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης στο οποίο είναι αφιερωμένος ο αγώνας, θα υποδεχθεί το κοινό του Run the Theatre αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί, από τις 11:00 έως 15:00, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόθεση του Δήμου Μεγαλόπολης και της Οργανωτικής επιτροπής είναι η ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση της διοργάνωσης και η προβολή του αρχαιολογικού χώρου της Μεγαλόπολης και του αρχαίου θεάτρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο φίλων του θεάτρου, την Αρχαιολογική υπηρεσία, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Περιφέρεια και με την αιγίδα του σωματείου «Διάζωμα», να καθιερώσει την ετήσια μεγάλη και μαζική αυτή Διοργάνωση και να αναδείξει το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης!

«Στις 5 Μαΐου ελάτε να τρέξουμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας!», αναφέρει το μήνυμα των διοργανωτών.

 

Οι αγωνιστικές διαδρομές

Οι διαδρομές του Run the Theatre έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τόσο τη συμμετοχή έμπειρων δρομέων που στοχεύουν σε ατομικές επιδόσεις όσο και για αρχάριους συμμετέχοντες και απλούς φίλαθλους που επιθυμούν να εισάγουν τις μικρές ηλικίες στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού.

2,5 χλμ. για όλους, 5 χλμ. & 10 χλμ. είναι οι τρεις διαδρομές της Διοργάνωσης με αυξανόμενη δυσκολία και απευθυνόμενες σε ένα ευρύ φάσμα συμμετοχών: από όλους μέχρι συστηματικούς δρομείς.

Όλες οι διαδρομές είναι κυκλικές και η εκκίνηση και ο τερματισμός τους θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης όπου θα βρίσκονται και οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Οι διαδρομές μας ξεκινούν μέσα στον αστικό ιστό αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους λαμβάνει χώρα στην κατάφυτη εξοχή του δήμου Μεγαλόπολης. Η διαδρομή των 5 & 10 χλμ. φτάνει για λόγους συμβολισμού και ουσίας μέχρι τον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου όπου και πραγματοποιείται αναστροφή ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα 10 και 5 χλμ. φέρουν την πιστοποίηση της AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων) και του ΣΕΓΑΣ.