Κυριακή, 02 Ιούνιος 2019 12:04

Αντίστροφη μέτρηση για το “Pylos Triathlon Kids”

Γράφτηκε από τον

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το “Pylos Triathlon Kids”, το οποίο θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά.

Πρόκειται για αγώνες τριάθλου που διοργανώνει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και στους οποίους θα λάβουν μέρος παιδιά από 4 έως 18 ετών.

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 16 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 10 πρωί μπροστά από την οικία Κ. Τσικλητήρα, ενώ οι απονομές θα γίνουν στη μία το μεσημέρι. Σκοπός των αγώνων είναι τα παιδιά να μπουν στη φιλοσοφία ενός αγώνα και να χαρούν. Οι διοργανωτές προσμένουν ότι και φέτος θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή. Ο μεγάλος στόχος βέβαια είναι από την επόμενη χρονιά να αγωνίζονται και επαγγελματίες αθλητές, ενώ θα διατηρηθεί και η κατηγορία των παιδιών.

Στο “Pylos Triathlon Kids” θα συμμετέχουν παιδιά από Πύλο, Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους, Μεθώνη και άλλες περιοχές. Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Θανάσης Δούνιας.

Η μικρότερη ηλικιακή κατηγορία είναι η Super Mini (4-7 ετών) που περιλαμβάνει 100 μέτρα ποδήλατο και 50 μέτρα τρέξιμο.

Στην κατηγορία 1 (8-12 ετών) τα παιδιά θα διαγωνιστούν στα 50 μέτρα κολύμπι, 1300 μέτρα ποδήλατο και 600 μέτρα τρέξιμο.

Η κατηγορία 2 (13-15 ετών) έχει 200 μέτρα κολύμπι, 2.000 μέτρα ποδήλατο και 1250 μέτρα τρέξιμο και η κατηγορία 3 (16-18 ετών) 300 μέτρα κολύμπι, 4.500 μέτρα ποδήλατο και 2.000 μέτρα τρέξιμο. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα γίνουν ακόμα την Κυριακή 2 μ.μ. με 2.45 μ.μ. Aqua Aerobic και από 3 έως 3 και 45 μ.μ. Kids Yoga

Στα αξιοσημείωτα ότι η διοργάνωση βάζει έναν ακόμα στόχο, την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (Automated External Defibrillator-AED).

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής θα τοποθετηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύλου, σε άμεσα προσβάσιμο σημείο, και θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους αθλητές, αθλούμενους και παιδιά, σε περίπτωση ανάγκης “Πρόσφερε και εσυ! Χάρισε το δώρο ζωής σε έναν συνάνθρωπο”, είναι το μήνυμα των διοργανωτών.