Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2019 16:48

Διακρίσεις για Δούση και Καλυβιώτη στο “Τinos Running Experience”

Γράφτηκε από τον
Διακρίσεις για Δούση και Καλυβιώτη στο “Τinos Running Experience”

Στο “6ο Τinos Running Experience” συμμετείχαν για 6η συνεχή χρονιά οι Παναγιώτης Δούσης και Νίκος Καλυβιώτης. Οι αθλητές του ΣΔΥΜ πραγματοποίησαν και φέτος εξαιρετική εμφάνιση στα 21 χιλιόμετρα.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία 70 ετών και άνω, ο Π. Δούσης τερμάτισε δεύτερος και ο Ν. Καλυβιώτης τρίτος με πολύ καλές επιδόσεις για την ηλικία τους. Να σημειωθεί ότι ήταν μια πολύ δύσκολη διαδρομή με μεγάλες ανηφόρες στο βουνό και πολύ επικίνδυνες κατηφόρες.

Η εν λόγω διοργάνωση έγινε το περασμένο Σάββατο στην Τήνο. Ο κύριος αγώνας ήταν ο ημιμαραθώνιος, ενώ παράλληλα έγιναν και αγώνες 10,χλμ, 5 χλμ., 1 χλμ και 100 μέτρων για ΑΜΕΑ, με στόχο να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες να πάρουν μέρος στην μεγάλη αθλητική γιορτή.

Η εκκίνηση έγινε από τον υπαίθριο θεατράκι του πανέμορφου χωριού Βώλακα, χωριό που χαρακτηρίζει ένα μοναδικό τοπίο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς που σαγηνεύει με την ιδιομορφία του. Η διαδρομή διέσχιζε τα χωριά Σκαλάδο, Κρόκο, Κώμη, Κάτω Κλείσμα, Καρκάδο και Καλλονή, με τερματισμό στη χώρα της Τήνου. Τέλος να σημειωθεί ότι την Παρασκευή οι διοργανωτές διοργάνωσαν “Pasta Party” για τους αθλητές και συνοδούς στο χωριό Καλλονή. Η βράβευση στους νικητές των διαδρομών του “Τinos Running Experience” έγινε με μετάλλιο αντίγραφο των αγώνων “Τήνια 1895”.