Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2019 18:54

ΣΚΑΚΙ: Ηττα του ΝΟΚ από το Δία Πετρούπολης

Γράφτηκε από τον

Την ήττα με 2,5-1,5 γνώρισε η ομάδα σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στον αγώνα μπαράζ του 37ου Ομαδικού Πανελληνίου με τον Δία Πετρούπολης που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Παρά την ήττα, το κέρδος αυτής της συνάντησης ήταν μεγάλο για τους νεαρούς σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, αφού είχαν την ευκαιρία νΑ αγωνιστούν με αξιόλογους σκακιστές. Οι έφηβοι σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αγωνίστηκαν για περίπου πέντε ώρες.

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κινόπουλος Αργύρης – Κατσιάμπας Ευθύμιος 0,5 – 0,5

Θωμαΐδης Παναγιώτης – Ατανάσωφ Μαργαρίτης 0 – 1

Λούκα Μαριάνθη – Καίσαρης Ευάγγελος 1 – 0

Λιάκος Χρήστος – Παυλής Αντώνιος 0 – 1

Αρχηγός της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ο Πέτρος Διαμαντέας.

Ξεχωρίζει η εξαιρετική παρτίδα της Μαριάνθης Λούκα, που έφερε και νίκη για το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας αλλά και η παρτίδα του Παναγιώτη Θωμαΐδη ο οποίος έχασε σε πίεση χρόνου.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, στο F8 του 37ου Κυπέλλου Ελλάδος θα συμμετέχει η ομάδα της Αττικής ΔΙΑΣ Πετρούπολης.

Προετοιμασία για Α’ εθνική

Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους για την συμμετοχή της ομάδας στο 47ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας που ξεκινά στις 2/7/2019 και θα διεξαχθεί στη Πάτρα.

Οι υπεύθυνοι του σκακιστικού τμήματος, οι αθλητές καθώς και οι οικογένειές τους με ανακοίνωση τους ευχαρίστησαν τον κ. Στάθη Καρέλια που για άλλη μία χρονιά με την χρυσή χορηγία του δίνει την δυνατότητα συμμετοχής της ομάδας του ομίλου στο ομαδικό πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Τουρνουά ράπιντ

Το τμήμα στα πλαίσιο προετοιμασίας των αθλητών θα πραγματοποιήσει το τουρνουά rapid «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας».

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο διαδοχικές Κυριακές:

1η Κυριακή 16 Ιουνίου οι πέντε πρώτοι γύροι.

2η Κυριακή 23 Ιουνίου οι πέντε επόμενοι και τελευταίοι γύροι

Ωρα έναρξης των αγώνων 17:30.

Μετά το τέλος του 10ου γύρου θα ακολουθήσουν οι απονομές επάθλων.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από την ακαδημία κατά τις ώρες λειτουργίας της ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.nokchess.gr και στην σελίδα του facebook “Σκακιστική Ακαδημία Ν.Ο Καλαμάτας” ή να τηλεφωνήσουν στον κ. Τσεκούρα Θοδωρή 6972701590 ή στην κα Χατζηπαναγιώτου-Τσιάλα Τούλα 6945499716