Σάββατο, 22 Ιούνιος 2019 14:50

ΑΙΟΛΟΣ: Τίμησε και φέτος τη μνήμη του Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Για 20η συνεχή χρονιά ο Ν.Α.Σ. Καλαμάτας "Αίολος" τίμησε τη μνήμη του δωρητού του Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια με τη διεξαγωγή ιστιοπλοϊκού τριημέρου.

Η εκκίνηση δόθηκε το περασμένο Σάββατο με το σκέλος Καλαμάτα - Κορώνη, όπου το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε και η απονομή των επάθλων στους νικητές. Την Κυριακή τα σκάφη εκίνησαν με προορισμό τη Φοινικούντα όπου πραγματοποιήθηκε η απονομή του δευτέρου σκέλους και τη Δευτέρα τα σκάφη επέστρεψαν από τη Φοινικούντα στην Καλαμάτα. Πρώτο στη γενική κατάταξη ήταν το το σκάφος "Βlue Line" με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο, δεύτερο το "Τόλμη" με κυβερνήτη το Γιάννη Σαραντόπουλο και τρίτο το "Ηλιόχαρη" με κυβερνήτη την Κωνσταντίνα Χαρίτου.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές του τρίτου σκέλους, αλλά και της γενικής βαθμολογίας έγινε την Τετάρτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Αίολου.

Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μια όμορφη εκδήλωση για τους συμμετέχοντες και τους καλεσμένους, με την οποία έπεσε η "αυλαία" για το 20ο ιστιοπλοϊκό τριήμερο.

Στο ξεκίνημα της βραδιάς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια. Λίγο αργότερα ο πρώην πρόεδρος του Αίολου Παναγιώτης Δρακόπουλος έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Στάθη Καρέλια, ο οποίος δήλωσε "Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που κάνετε στην οικογένειά μου. Εύχομαι να έχει πιο πολύ αέρα τις επόμενες χρονιές στο ιστιοπλοϊκό τριήμερο".

Ο Στ. Καρέλιας έδωσε και το μεγάλο κύπελλο στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους "Βlue Line".

Πριν ξεκινήσουν οι απονομές, ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής έκανε τον απολογισμό της σεζόν που είχε επιτυχίες για το σύλλογο, ενώ γνωστοποίησε ότι ο Αίολος θα ζητήσει από την Ε.Ι.Ο. τη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος της κατηγορίας Bug και ελπίζει να πραγματοποιηθεί μαζί με το μεγάλο αγώνα για τις κατηγορίες Optimist και Laser στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ιδρύει κωπηλατικό τμήμα!

Τη δημιουργία κωπηλατικού τμήματος από τον Αίολο προανήγγειλε ο Χάρης Βγενής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής των επάθλων. Ο πρόεδρος του καλαματιανού συλλόγου τόνισε ότι ο Αίολος χαράζει νέους αθλητικούς δρόμους με πρώτο βήμα τη δημιουργία κωπηλατικού τμήματος. Ο παράγοντας του στίβου Πέτρος Παπαδόπουλος μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελπίδα Γρηγοριάδου θα αναλάβουν το τμήμα κάτω από την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή και ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερου". Ο Πέτρος Παπαδόπουλος και η Ελπίδα Γρηγοριάδου ήταν μάλιστα στην εκδήλωση του Αίολου.

Τέλος να σημειωθεί ότι τις απονομές πραγματοποίησαν ο Μητροπολίτης Μεσσήνης Χρυσόστομος, που έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά της οικογένειας Καρέλια στην κοινωνία, ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο λιμενάρχης Καλαμάτας Αντώνης Δουμάνης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας και ο Μανώλης Μάκαρης, εκ μέρους της Περιφεριακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αθανασόπουλος, ο πρωτοσύγκελος Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Τσώνης.

Οι νικητές

Γενική κατάταξη

1. "Βlue Libe" με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο και πλήρωμα: Γιάννα Σιψά, Παναγιώτη Δρακόπουλο τζούνιορ, Νίκο Τσώνη, Αντώνη Σταυριανέα, Βάια Παντίδου, Βαγγέλη Ανδριανόπουλο.

2. "Τόλμη" με κυβερνήτη το Γιάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα¨ Κυριάκο Μπρέγιαννη, Μελίνα Μητροπούλου, Παναγιώτη Γκόνο, Βασιλική Μπάμη, Μιχάλη Χαϊντέ.

3. "Ηλιόχαρη" με κυβερνήτη την Κωνσταντίνα Χαρίτου και πλήρωμα: Διονύση Βαϊτση, Τάκη Χαρίτο, Δημήτρη Αναστασόπουλο, Τάκη Τσίρο.

Καλαμάτα - Κορώνη

1. 'Blue Line"

2. "Τόλμη"

3. "Ηλιόχαρη"

Κορώνη - Φοινικούντα

1. "Βlue Line"

2. "Ηλιόχαρη"

Φοινικούντα - Καλαμάτα

1. "Blue Line"

2. "Τόλμη"

3. "Αλεξάνδρα" με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο και πλήρωμα Γιώργο Γεωργούλη, Νικήτα Κατσά,Αλέξη Κατσαρό.