Παρασκευή, 30 Αύγουστος 2019 16:20

ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΤΕ: Οι αθλητές που πήραν μαύρη ζώνη και νταν

Γράφτηκε από τον

 

Με εξετάσεις για μαύρη ζώνη και νταν ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε μια άκρως εποικοδομητική και επιτυχημένη χρονιά. Ηταν μια χρονιά που περιελάμβανε πολλές διακρίσεις στα Πελοποννησιακά και Πανελλήνια πρωταθλήματα και Κύπελλα που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Η αρχή των εξετάσεων έγινε στα τέλη του Ιούνη όπου προήχθησαν στην επόμενη ζώνη όσοι αθλητές είχαν από άσπρη έως και πορτοκαλί ζώνη, στα τέλη Ιουλίου έδωσαν για τον επόμενο βαθμό οι κάτοχοι πράσινης ζώνης μέχρι και μοβ και στα μέσα του Αυγούστου είχαμε τους πιο προχωρημένους αθλητές του Παμμεσσηνιακού να εξετάζονται για τη μαύρη ζώνη.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που διεκδίκησαν και κατόρθωσαν να πάρουν τη μαύρη ζώνη είναι Αικατερίνη Κακούνη, Σοφία Κακούνη, Δημήτριος Λαπιώτης, Ιωάννης Μπάλλας, Γεώργιος Χριστόπουλος. Το πρώτο νταν μαύρη ζώνη κατέκτησε η Ελένη Σταυριανού.

Η εξεταστική επιτροπή αποτελούνταν από τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας και ομοσπονδιακό εξεταστή νταν Ευθύμιο Μπούρα και τους εκπαιδευτές του Παμμεσσηνιακού Ιωάννη και Ευάγγελο Μπούρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε: “Η κατάκτηση της μαύρης ζώνης είναι ένα κοπιαστικό αλλά και πολύτιμο ταξίδι προς την βελτίωση του ασκούμενου σε ψυχή, σώμα και πνεύμα. Πλέον, οι αθλητές καλούνται να πράξουν κάτι πιο δύσκολο από το να κατακτήσουν μια κορυφή, να παραμείνουν σε αυτήν”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ευθύμιος Μπούρας: “Έχω τη χαρά και την τιμή να επιβραβεύω τους κόπους των αθλητών του συλλόγου μας που μόχθησαν και επέμειναν τα προηγούμενα χρόνια μπροστά στο όραμα της κατάκτησης της ύψιστης μαχητικής τέχνης που λέγεται Καράτε”, ενώ στη συνέχεια τόνισε: “Πολλοί θα ήθελαν να έχουν μαύρη ζώνη στο καράτε, αλλά λίγοι είναι αυτοί που διαθέτουν τα προσόντα και τις αρετές, που να τους δίνουν την υπομονή και την επιμονή για να κατακτήσουν το στόχο τους”.

Ο Ευάγγελος Μπούρας τόνισε: “Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που οι κόποι όλων μας σήμερα επιβραβεύονται με τους αθλητές μας να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για το άθλημά και το σύλλογο. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που πήραν με την αξία τους οι αθλητές μας, αλλά και η διαρκής και μεγάλη παρουσία που είχαν στις προπονήσεις και τις δραστηριότητες του συλλόγου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ενώ οι περισσότεροι αθλητές και σύλλογοι το καλοκαίρι κατεβάζουν «ρολά», οι αθλητές μας ήταν κοντά στο σύλλογο μέχρι και τις 13 Αυγούστου που ολοκληρώθηκε η σεζόν, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για το άθλημα και το σύλλογο”.

Ο Ιωάννης Μπούρας σημείωσε: “Η πραγματικότητα για τους μυημένους στο άθλημα είναι πως το καράτε δεν σταματά, αλλά ξεκινά στη μαύρη ζώνη. Οι αθλητές έχουν φθάσει πλέον στο επίπεδο να απολαμβάνουν περισσότερο τις προπονήσεις και να μπαίνουν στην ουσία των ασκήσεων και των μηνυμάτων τους. Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 του Σεπτέμβρη και προμηνύεται μια υπέροχη χρονιά με πολλές εκδηλώσεις και εκπλήξεις καθώς ο σύλλογος μας θα συμπληρώσει τα 43χρόνια. Πιο ανανεωμένοι και ώριμοι από ποτέ θα διεκδικήσουμε καλά πλασαρίσματα των αθλητών μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και την είσοδο τους στην Εθνική ομάδα”.

Ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ.Καράτε ανακοίνωσε πως οι εγγραφές και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του συλλόγου (Φιλελλήνων και Ομήρου 6, δίπλα στο κολυμβητήριο) και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27210 20640 και 6997133589 από τις 5μ.μ. έως τις 10μ.μ.