Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2019 08:26

Σήμερα ο 4ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Τον 4ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας και τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα διοργανώσει σήμερα Κυριακή ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Τόσο ο μεγάλος αγώνας, όσο και τα πέντε χιλιόμετρα ξεκινούν στις 9 το πρωί.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί, με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μια αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά. Οι αθλητές στον ημιμαραθώνιο (21, 1 χλμ) θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 21,1 χλμ είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης όπως προαναφέραμε, την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας (Πανελλήνιο). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5Km με κατεύθυνση προς το Ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή. Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου θα διέλθουν πλησίον του χώρου εκκίνησης, το Λιμεναρχείο, τον Ι.Ν Αναλήψεως και θα συνεχίσουν μέσω της οδού Ευαγγελιστρίας, προς τον Κορδία και την Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή στην περιοχή της πίστας Κάρτ. Το τμήμα της διαδρομής αυτής έχει μήκος 10,5Km. Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, μήκους 8,1Km θα τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης.

Οσο για τη διαδρομή του αγώνα δρόμου των 5 χλμ. είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας (Πανελλήνιο).

Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της ευθύγραμμης παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5Km με κατεύθυνση προς το Ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή. Ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο εκκίνησης. Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο των 21Km και στον αγώνα των 5Km έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ή είναι εν ενέργεια αθλητές συλλόγων. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.