Κυριακή, 06 Οκτώβριος 2019 11:48

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Οι πρόσφατες διακρίσεις του Σταύρου Κανελλόπουλου

Γράφτηκε από τον

Μια ακόμη γεμάτη χρονιά με συμμετοχή σε πολλούς αγώνες και σημαντικές διακρίσεις διανύει ο Σταύρος Κανελλόπουλος.

Ο Μεσσήνιος ποδηλάτης του Παναθηναϊκού έχει ήδη κατακτήσει πλήθος μεταλλίων το τελευταίο διάστημα ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικούς ακόμη αγώνες το επόμενο διάστημα.

Οι επιτυχίες του Κανελλόπουλου το τελευταίο διάστημα ξεκίνησαν από το Γύρο Τρίπολης που έγινε τον Ιούλιο και κατέκτησε την 3η θέση στη γενική και την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Ακολούθησε η συμμετοχή στη 2η Ανάβαση Κρανιάς στην Πρέβεζα όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική και την πρώτη στην κατηγορία του. Στις 11 Αυγούστου συμμετείχε στην Ανάβαση Τσακώνας κατακτώντας την 3η θέση στην γενική και την πρώτη στην κατηγορία του. Σειρά πήρε στις 25 Αυγούστου η συμμετοχή στην Ανάβαση Ανω Χώρας Ναυπακτία όπου πήρε την 2η θέση στην γενική και την πρώτη στην κατηγορία του. Στον εν λόγω αγώνα μάλιστα ανέβηκε στο βάθρο για 9η συνεχόμενη χρονιά ενώ μετρά και έξι πρωτιές!

Στις 31 Αυγούστου έτρεξε στην Κοζάνη, στην 1η Ανάβαση Γεώργιος Πράσσος, αφιερωμένη στο αθλητή Γιώργο Πράσσο που σκοτώθηκε στις 23 Ιουνίου σε τροχαίο εν ώρα προπόνησης. Εκεί ο Κανελλόπουλος κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη.

Στη συνεχεία σε μια από τις πιο δύσκολες αναβάσεις στην Ελλάδα, στην Ανάβαση Καιμακτσαλάν στην Έδεσσα με τερματισμό στα 2100 μέτρα βγήκε πρώτος στη γενική κατάταξη. Την πρώτη στη γενική κατέκτησε και μια εβδομάδα αργότερα στην Ανάβαση Βιτσίου στη Φλώρινα. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στους Γιώργο Πράσσο και Γιώργο Μηλίτση που σκοτωθήκαν στις 23 Ιουνίου.

Στις 22 Σεπτεμβρίου έτρεξε στην 1η Ανάβαση Λάλα στην Αρχαία Ολυμπία κατακτώντας την 3η θέση στην γενική κατάταξη και την πρώτη στην κατηγορία του.

Τέλος, στην Ανάβαση Ταϋγέτου που έγινε την περασμένη αγωνιστική κατέκτησε την 9η θέση στην γενική κατάταξη και την πρώτη στην κατηγορία του.