Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 17:03

Με 38 αθλητές συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στο “2ο Monemvasia Run Challenge”

Γράφτηκε από τον

 

Με καλοκαιρινό καιρό και με αρκετή ζέστη ολοκληρώθηκε στη Μονεμβασιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο 2ος αγώνας δρόμου Monemvasia Run Challenge 2019.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας βρέθηκε στην Μονεμβασιά, με ναυλωμένο πούλμαν από τους διοργανωτές και οργανωμένα πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή, αποδεχόμενος την πρόσκληση των διοργανωτών, συμμετέχοντας αγωνιστικά με 38 μέλη, απ' τα οποία τα περισσότερα συμμετείχαν στα 5 χιλιόμετρα με τρέξιμο ή δυναμικό βάδην. Στα 20 km, συμμετείχαν 16 μέλη του συλλόγου με καλύτερη επίδοση από τον Εμιλιάνο Κάνο ο οποίος τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 1:20:39.

Η διοργάνωση περιλάμβανε φέτος για πρώτη φορά αγώνα δρόμου 20 χιλιομέτρων και τους παράλληλους αγώνες των 5 χιλιομέτρων και 1500 μέτρα για μικρούς και αρχάριους δρομείς.

Ατομα κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδος βρέθηκαν κάτω από το βράχο της Μονεμβασιάς, μπροστά στην ιστορική πύλη του Κάστρου, για να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα ανθρώπινα όρια. Σε έναν αγώνα δρόμου ο οποίος είχε δύο πολύ σημαντικούς στόχους. Ο πρώτος ήταν να ενισχύσει περαιτέρω τη φυσιογνωμία και μοναδικότητα της ιστορικής καστροπολιτείας και ο δεύτερος και ίσως σημαντικότερος, ήταν η ανάδειξη των αξιών που πηγάζουν μέσα από τον αθλητισμό, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Με πλήθος συμμετοχών 305 τον αριθμό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, ευελπιστώντας ο 2ος αυτός αγώνας δρόμου να γίνει θεσμός, αφού έδωσε περαιτέρω δύναμη και προοπτική για το μέλλον.

Όλες οι ηλικίες συμμετείχαν σε τρία διαφορετικά επίπεδα αγώνων. Στον παιδικό αγώνα δρόμου 1500 μέτρων έλαβαν μέρος 121 άτομα. Στον αγώνα 5 χιλιομέτρων που συμμετείχαν 124 άτομα και τέλος στα 20 χιλιόμετρα οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 57.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη όλη την αποστολή και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη στήριξη της αποστολής.