Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2019 11:09

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Ρεκόρ συμμετοχών στο “Ancient Messene Open”

Γράφτηκε από τον

Με 45 αθλητές από 16 χώρες θα διεξαχθεί στη Μεσσηνία το 4ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο “Ancient Messene Open”, από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Αριθμός ρεκόρ που δείχνει τη δυναμική που έχει η διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Μεσσήνιου πρωταθλητή του τένις με αμαξίδιο Γιώργου Λαζαρίδη. Πλέον το τουρνουά έχει γίνει θεσμός, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και φέτος θα έχει τηλεοπτική κάλυψη και από την Cosmote Tv (θα μεταδώσει τον τελικό στο διπλό), ενώ θα προβληθεί τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και εκπομπή αφιερωμένη σε όσα θα συμβούν στους αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Neilson Buca Beach” στην Ανάληψη.

Οι συμμετέχοντες και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Αρχαία Μεσσήνη, γεγονός που θα προβάλει το νομό, μιας και θα έρθουν αθλητές από πολλά μέρη του πλανήτη.

“Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν αθλητές από την Αμερική, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Ολλανδία το Βέλγιο, ενώ έχουμε και τις σταθερές συμμετοχές από Λετονία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα. Οι 45 αθλητές μαζί με 15 συνοδούς και οι 16 χώρες είναι ρεκόρ και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Το ότι έρχονται αθλητές για 2η και 3η φορά μαζί με τις οικογένειές τους, ή φίλους είναι σημαντικό και δείχνει ότι κάτι καλό κάνουμε”, δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Μεσσήνης ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο εμπνευστής του τουρνουά ευχαρίστησε το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σταθη Αναστασόπουλο και την οικογένεια Λύτρα. Κάλεσε τον κόσμο, αλλά και τους μαθητές τους σχολείων να παρακολουθήσουν τους αγώνες, ενώ στάθηκε στα οφέλη που θα έχει η περιοχή, με δεδομένο ότι οι επισκέπτες θα μάθουν την ιστορία του τόπου και θα γευτούν τα τοπικά προϊόντα.

Οσο για το δικό του στόχο, θα επιδιώξει τη διάκριση, μιας και απέχει 200 πόντους από το Τόκιο και το τουρνουά είναι βαθμολογούμενο.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος επεσήμανε ότι ο δήμος στηρίζει κάθε δράση που προωθεί την εναλλακτική μορφή τουρισμού. Χαρακτήρισε τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ισχυρό παράδειγμα ζωής, θέλησης και ανεξάντλητης δύναμης και τόνισε ότι πρόθεση του δήμου είναι να βελτιώσει την πρόσβαση των ΑμεΑ στους αρχαιολογικούς χώρους και γενικότερα η πόλη να γίνει φιλική στα άτομα με αναπηρία.

Με τον δήμαρχο ταυτίστηκε και ο αντιδήμαρχος (υπεύθυνος αθλητισμού) Μπάμπης Μακρής.

Οι αθλητές θα έρθουν στη Μεσσηνία στις 30 Οκτωβρίου και για τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο της Αθήνας στην Καλαμάτα και τη Ανάληψη θα χρειαστούν 13 δρομολόγια και αρκετοί εθελοντές – φίλοι του Γιώργου Λαζαρίδη!