Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 19:29

Απειλούν με παραιτήσεις τα μέλη της ΕΟΕ για το αθλητικό νομοσχέδιο

Γράφτηκε από τον
Απειλούν με παραιτήσεις τα μέλη της ΕΟΕ για το αθλητικό νομοσχέδιο

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά τροποποιήσεις στο άρθρο που αφορά το ηλικιακό όριο στις θητείες των μελών αθλητικών Ομοσπονδιών, θέλουν συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη και αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους τα μέλη της ολομέλειας θα υποβάλλουν την παραίτησή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα άκρα είναι αποφασισμένοι να φτάσουν τα μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ την υπόθεση με τον νέο αθλητικό νόμο του Λευτέρη Αυγενάκη και τις διατάξεις του που τους βρίσκουν αντίθετες. Έτσι, με ψήφισμα που κατέθεσαν ζητούν συγκεκριμένα πράγματα από την Κυβέρνηση.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρά τις χθεσινές αντεγκλήσεις ανάμεσα στον Σπύρο Καπράλο και κάποια από τα υπόλοιπα μέλη της Ολομέλειας ανάμεσα στα οποία και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας:

Να ζητήσει συνάντηση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να του ζητήσει να τροποποιήσει το αθλητικό νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, σχετικά με τις διατάξεις του άρθρου 8 για τους περιορισμούς στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών καθώς και την θέσπιση ορίων ηλικίας στα διοικητικά στελέχη των ομοσπονδιών, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη που απαγορεύει κρατικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών.

Να καλέσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει τη διάταξη της αναδρομικότητας στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών, καθώς είναι αντισυνταγματική.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανανέωσης του αθλητικού κινήματος, να προχωρήσουν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες σε αυτορρύθμιση στο θέμα των διατάξεων των θητειών των μελών τους μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα με βάση τα ισχύοντα στις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις Ολυμπιακές Επιτροπές.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα των Αθλητικών Ομοσπονδιών σε σχέση με το υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο πλήττει τη μακρόχρονη, ανιδιοτελή και άκρως επιτυχημένη ενασχόληση των παραγόντων του αθλητισμού, τότε τα μέλη της ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., προτίθενται να υποβάλλουν την παραίτηση τους στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Πηγή: sport24.gr